Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Veliki večer Jana Oblaka in soigralcev

V madridskem derbiju Atletico s 3:1 boljši od Reala. Gostitelji, med katerimi se je odrezal dvakratni strelec Alvaro Morata, so bli učinkoviti.
Jan Oblak se je s Saulom in Antoinom Griezmannom veselil velike zmage. FOTO: Isabel Infantes/Reuters
Jan Oblak se je s Saulom in Antoinom Griezmannom veselil velike zmage. FOTO: Isabel Infantes/Reuters
S. U.
24. 9. 2023 | 23:15
1:46

Nogometni vladarji Madrida so Jan Oblak, Alvaro Morata, Antoine Griezmann in drugi v rdeče-belih dresih Atletica. Ta klub je namreč s 3:1 dobil živahen mestni derbi z Realom, naš reprezentančni kapetan Oblak pa si je tako večer na štadionu svojega moštva  ohranil v lepem spominu.

Gostje so bili v polju aktivnejši, bili precej pogosteje pri žogi (64:36) ter sprožili dvakrat več strelov kot Oblakovi soigralci (20:10), toda ob koncu šteje izid in ta je razveselil veliko večino obiskovalcev štadiona Metropolitano. Junak tekme je bil ob našem rojaku dvakratni strelec Morata. Argentinec je že v 4. minuti z vodilnim golom napovedal vroč nogometni večer, po 17 minutah so rdeče-beli vodili že z 2:0. Neuničljivi nemški Realov adut Toni Kroos je z golom priključka ponudil nekaj upanja svojemu moštvu, izid 2:1 za Atletico ob polčasu je napovedoval še negotovo predstavo.

Toda pozneje je Morata zadel še drugič, gostitelji te prednosti niso več izpustili iz rok. 

Na vrhu lestvice španskega prvenstva sta s po 16 točkami Barcelona in presenetljivo Girona, točko manj ima Real, sledita mu Athletic Bilbao (13) in omenjeni Atletico (10).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine