Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Arsenal prišel iz brezna, Salah junak mestnega derbija, v polno tudi Haaland

Mohamed Salah je bil mož odločitve v mestnem derbiju v Liverpoolu. Manchester City preskočil tudi Brighton. Londonski obračun med Chelseajem in Arsenalom 2:2.
Mohamed Salah je izkoristil enajstmetrovko. FOTO:  Paul Ellis/AFP
Mohamed Salah je izkoristil enajstmetrovko. FOTO:  Paul Ellis/AFP
P. Z.
21. 10. 2023 | 15:29
21. 10. 2023 | 23:02
3:21

Liverpool je imel v 9. kolu premier league od 37. minute po izključitvi Ashleyja Younga igralca več, toda odpor mestnega tekmeca Evertona je zlomil šele 15 minut pred koncem, ko je z bele točke zadel Mohamed Salah. Egipčan je v sedmi minuti sodnikovega dodatka še potrdil zmago ekipe Jürgena Kloppa. Rdeči, ki so imeli težave proti zgoščeni obrambi modrih, so se začasno povzpeli na vrh lestvice.

Toda hitro so jih je zamenjali branilci naslova iz Manchester Cityja, ki so z 2:1 premagali Brighton. Julian Alvarez (7.) in Erling Haaland (19.) sta ekipi Pepa Guardiole zgodaj zagotovila varno prednost, gostje so se prek Ansuja Fatija (73.) približali, toda do točke jim ni uspelo priti. Norvežan Haaland je z devetim golom v sezoni prekinil strelski pot.

Erling Haaland je dosegel deveti gol v sezoni. FOTO: Phil Noble/ Reuters
Erling Haaland je dosegel deveti gol v sezoni. FOTO: Phil Noble/ Reuters

Chelsea in Arsenal sta se srečala v londonskem derbiju. Modri so povedli z 2:0, Arsenal pa je ob koncu iztržil točko. Gostitelje je v vodstvo popeljal Cole Palmer z 11 metrov v 15. minuti, vodstvo je podvojil Ukrajinec Mihajlo Mudrik. Ko je na Stamford Bridgeu dišalo po zmagi domačih adutov, pa je Arsenal vrnil udarec. V 77. minuti je zadel Declan Rice, v 84. pa Leandro Trossard za delitev točk. Arsenal ostaja neporažen v premier league in se je z Manchester Cityjem izenačil v vodstvu. Na vrh lahko v ponedeljek pride Tottenham, ki bo gostil Fulham.

Bournemouth je doma izgubil proti Wolverhamptonu z 1:2, pri čemer je Saša Kalajdžić zmagoviti gol dosegel v 88. minuti. Brentford je s 3:0 zmagal proti Burnleyju, Nottingham Forest in Luton Town pa sta igrala 2:2.

Na zadnji sobotni tekmi pa je Manchester United z izjemnim golom Dioga Dalota v 77. minuti premagal Sheffield United z 2:1. Rdeče vrage je v vodstvo popeljal Scott McTominay v 28. minuti, z bele točke je izenačil Oliver McBurnie v 34.

Anglija, 9. kolo:

Sobota:

Liverpool – Everton 2:0

Bournemouth – Wolverhampton 1:2

Brentford – Burnley 3:0

Manchester City – Brighton 2:1

Newcastle – Crystal Palace 4:0

Nottingham Forest – Luton Town 2:2

Chelsea – Arsenal 2:2

Sheffield United – Manchester United 1:2

Nedelja:

17.30 Aston Villa – West Ham

Ponedeljek:

21.00 Tottenham – Fulham

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine