Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Tottenham vsaj za en dan na vrh

Londončani v 8. kolu angleškega nogometnega prvenstva ugnali Luton, Manchester United in Chelsea le zmagala.
Micky van de Ven se s soigralci veseli zadetka za Tottenham. FOTO: David Klein/Reuters
Micky van de Ven se s soigralci veseli zadetka za Tottenham. FOTO: David Klein/Reuters
Š. R., STA
7. 10. 2023 | 17:14
7. 10. 2023 | 18:57
1:50

Nogometaši Tottenhama so po zmagi v gosteh proti Lutonu z 1:0 vsaj za en dan zasedli vrh angleškega prvenstva. Derbi osmega kroga med Arsenalom in Manchester Cityjem bo na sporedu v nedeljo ob 17.30.

Edini zadetek na prvi tekmi sta zrežirala letošnja novinca v dresu Spursov. V 52. minuti je podajo Jamesa Maddisona izkoristil Mickey van de Ven. Tottenham je celoten drugi polčas odigral z igralcem manj, potem ko je bil po dveh rumenih kartonih v izdihljajih prvega izključen Yves Bissouma.

Manchester United se je na domačem štadionu srečno rešil proti Brentfordu. Še do 93. minute so varovanci Erica ten Haga zaostajali z 0:1, nato pa je dva gola dosegel rezervist Scott McTominay. Prvega v tretji, drugega pa v sedmi minuti sodnikovega dodatka. V igro je vstopil v 87. minuti. Za Brentford je v 26. minuti zadel Mathias Jansen.

Zmago je slavil tudi drugi angleški velikan v krizi, londonski Chelsea. S 4:1 je bil v gosteh boljši od Burnleyja. Ta je sicer povedel v 15. minuti prek Wilsona Odoberta, nato pa je lastno mrežo za izenačenje zatresel Ameen Al Dakhli (42. minuta). V drugem polčasu so po vrsti za modre zadeli Cole Palmer (49.), Raheem Sterling (65.) in Nicolas Jackson (75.).

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine