Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Prekmurci morajo za potrditev prvega mesta drevi zlomiti tudi prvake

Danes in jutri po dve tekmi 10. kola 1. SNL, v kateri bo Maribor drugo četrtino prvenstva začel v Kidričevem, Olimpija pa v Novi Gorici.
Sobočani so se vrnili v zmagovalni ritem proti Mariborčanom, toda v današnji tekmi proti prvakom iz Celja jim nič ne bo podarjenega. FOTO: Sobotainfo
Sobočani so se vrnili v zmagovalni ritem proti Mariborčanom, toda v današnji tekmi proti prvakom iz Celja jim nič ne bo podarjenega. FOTO: Sobotainfo
2. 11. 2020 | 06:00
2. 11. 2020 | 14:56
4:25
Z najskromnejšim izkupičkom vodilnega moštva v 1. SNL po prvi prvenstveni četrtini se danes in jutri s tekmami 10. kola začenja druga četrtina. Mura bo prvo mesto branila že danes v domači Fazaneriji proti prvaku Celju, Maribor bo gostoval v Kidričevem. Jutrišnji tekmi bosta v Kopru, kjer bo gostoval lokalni tekmec s Krasa, in v Novi Gorici, kamor prihaja Olimpija. Dvoboj Brava in Domžal so preložili zaradi virusa sars-cov-2 v domžalskem taboru.

Murska Sobota: Mura – Celje (sodnik Dejan Balažič): Taktična raznovrstnost je moč Mure. Trener Ante Šimundža ne izbira sredstev, podobno kot jih nekoč ni pri Mariboru. Če bo treba, bo trener v službi rezultata raje posegel po najmanj priljubljenih taktičnih (obrambnih) prijemih kot po negotovem in stresnem napadanju v slogu najbolj avtoritativnih moštev. V tem je razlika med samozavestnimi in najboljšimi ter ambicioznimi, a še nezaupljivimi do svojih sposobnosti. Mura je ujela Maribor v zanko oziroma Šimundža je najbolj hvaležnega tekmeca Maura Camoranesija spet pretental, s čimer so črno-beli vrnili šampionske obrise. A Celjani so še prvaki, četudi bolj šepavi pa imajo dovolj moči in znanja za tekmovalni zasuk na bolje. Vprašanje je le, kdo od moštev z vrha bo prvi trčil ob celjsko čer.

Kdo bo zadovoljnejši, soboški trener Ante Šimundža (levo) ali celjski Dušan Kosić? FOTO: Leon Vidic/Delo
Kdo bo zadovoljnejši, soboški trener Ante Šimundža (levo) ali celjski Dušan Kosić? FOTO: Leon Vidic/Delo


Kidričevo: Aluminij – Maribor (Matej Jug): Če kje, potem vijolični celijo svoje rane v Kidričevem. Zakaj jih ne bi tudi danes? Mariborčani so predvsem nesamozavestni. Nič jim ne gre od nog, pri čemer Camoranesi pri svojih zamislih premalo upošteva telesne omejitve zaslužnih igralcev, ki ne zmorejo na igrišču uveljaviti njegove zamisli o bojevniškem Mariboru, ki grize in preganja tekmece po celem igrišču. Ura tik taka in Argentinca postavlja v nehvaležno vlogo naivneža, ki ne razume slovenskih posebnosti. Ena od teh je tudi ta, da potrpljenja ni veliko. Še posebej za korenite posege v taktične postavitve in izbiro igralnih položajev. Jasmin Mešanović ni strelec, Rok Kronaveter ni bočni napadalec ali bojevnik, Špiro Peričić vse prej kot zanesljiv branik ... Čestitke trenerju za poskus z Janom Repasom. Da bi ga spremenil v »Camoranesija« na igrišču, je najbrž prepozno, ker Domžalčanu manjka najpomembnejše, agresivnosti in južnoameriškega značaja. Pa tudi slovenske trme. Hitrejši od drugih je, kar lahko zadostuje za nadaljevanje eksperimenta.

Rdeči Kidričani so v »šumi« nazadnje premagali Mariborčane pred tremi leti in pol. FOTO: Tadej Regent/Delo
Rdeči Kidričani so v »šumi« nazadnje premagali Mariborčane pred tremi leti in pol. FOTO: Tadej Regent/Delo


Koper: Koper – CB24 Tabor (Aleksandar Matković): Maks Barišič je koprski džoker, kot ga nima nihče v SNL, Nardin Mulahusejnović je priden in potrpežljiv napadalec, ki napreduje, Matej Palčič je vse bolj nepogrešljiv, Žan Žužek se prebija v kategorijo najbolj univerzalnih slovenskih branilcev, ampak zakon je Dare Vršič. Pri 36 letih teče kot navit, zadeva, podaja in igra v izjemni formi. Dlje ko jo bo ohranjal, bliže bo vrhu Koper, ki ima za SNL v šolanih tujcih (Hrvatih) šampionske obrise. Koprska težava je le ena: kaj bo, če se bo ustavilo Vršiču? Potem bodo Sežanci osvojili najmanj prvo gostujočo točko. Velja enako kot za Celjane, nekje bodo prišli do polnega izkupička.
Spored
Spored


Nova Gorica: Gorica – Olimpija (Alen Borošak): Za Goričane poraz z Olimpijo ne bi bil tragedija. Za Olimpijo velja obratno. Vsaka izguba točke je tragedija. Toda v zmešnjavi vrednot v SNL je to še najmanj pomembno. Vzdušje, v katerem je sprejemljivo vse, je pogubno za slovenski nogomet. Nesprejemljivo je, da Olimpija igra »bunker fuzbal«, ki mu je Milan Mandarić tako nasprotoval (bi v Angliji plačal vstopnico za takšen nogomet?), zdaj pa ob vseh neuspehih že pol leta spremlja mučenje z vsem in vsakim. Koliko golov je ob Mariboru z naskokom najdražje moštvo v SNL sploh zabilo in koliko iz kolikor toliko duhovitih in ustvarjalnih akcij?

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine