Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Mijatović napovedal boj za novega sponzorja in SP 2022 ali EP 2024

Kacijan in Glažar ostajata podpredsednika, namesto Zavrla in Jarca prišla Mravljak in Germič.
Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je med prvimi čestital Radenku Mijatoviću za nov mandat. FOTO: Roman Šipić
Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je med prvimi čestital Radenku Mijatoviću za nov mandat. FOTO: Roman Šipić
27. 10. 2020 | 06:01
4:10
Slovenska nogometna družina je pričakovano zaupala Radenku Mijatoviću nov štiriletni mandat predsednika Nogometne zveze Slovenije (NZS) ter na položaj podpredsednikov izvolila štiri znana imena. Mijatović je bil zadovoljen s podporo 27 delegatov na volilni skupščini, ki je nemoteno potekala na daljavo.


»Odločitev o Primožu Glihe bo sledila kmalu«


»Hvala za zaupanje. Kaj želim doseči v naslednjih štirih letih? Zadali smo si veliko ciljev. Pred nami so kvalifikacije za SP 2022 in EP 2024, želimo biti del vsaj ene od teh zgodb. Želimo odlično organizirati euro 2021 za ekipe U21, dvigniti ženski nogomet, pridobiti sponzorja 1. SNL in prodati medijske pravice za še boljšo ceno kot doslej, na ta način pa še močneje pomagati našim klubom,« si je javno zadal prednostne naloge Radenko Mijatović, prvi mož zveze, ki letno obrne okrog 15 milijonov evrov, letos bo šlo za dober milijon manj.

Mijatović se med »druženjem« z novinarji ni mogel izogniti vprašanju o euru U21, toda ne o organizaciji turnirja, ki bo naslednje leto pri nas in na Madžarskem, pač pa o odnosu med selektorjem reprezentance Primožem Gliho in nekaterimi igralci.

Radenko Mijatović je po soglasni podpori delegatov napovedal dodatno pomoč slovenskemu nogometu. FOTO: Roman Šipić
Radenko Mijatović je po soglasni podpori delegatov napovedal dodatno pomoč slovenskemu nogometu. FOTO: Roman Šipić


»V vsaki skupnosti na svetu prihaja do raznih konfliktov. Selektor je tu že štiri leta, logično, da občasno prihaja do sporov in nesoglasij, zdaj je to resda prišlo do ravni, da so se fantje uprli. Z odločanjem smo odlašali, ker smo čakali, da je Gliha prestal obdobje samoizolacije in se pogovorili še z njim. NZS in jaz se ne odločamo na podlagi pritiskov. Ugotavljali smo, ali je porušeno zaupanje med selektorjem in igralci, kmalu bomo sprejeli odločitev,« je zatrdil Mijatović, ki je najtežjo čestitko dobil na začetku seje skupščine.


NZS je v ponos predsedniku Uefe


»Kot predsedniku Uefe mi je NZS v ponos. Pomembno je, da je zveza, iz katere prihaja predsednik Uefe, urejena, uspešna in transparentna – in vse to NZS gotovo je,« je v nagovoru udeležencem videokonference zatrdil Aleksander Čeferin, se zahvalil Radenku Mijatoviću in zagotovil podporo njemu ter celotni NZS.

Sejo skupščine sta na daljavo vodila Radenko Mijatović in generalni sekretar NZS Martin Koželj. FOTO: Leon Vidic
Sejo skupščine sta na daljavo vodila Radenko Mijatović in generalni sekretar NZS Martin Koželj. FOTO: Leon Vidic


Seja volilne skupščine pred videopovezave je minila brez zapletov, četudi je trajala malce dlje zaradi štetja glasov. Delegati – letos jih je skupščina štela 29 – so potrdili Mijatovića za novega/starega predsednika NZS, med peterico kandidatov za podpredsednike pa izbrali znana imena: to so (p)ostali dolgoletna člana IO Danilo Kacijan (MNZ Murska Sobota) in Stanko Glažar (MNZ Ptuj) ter novinca Gvido Mravljak (MNZ Ljubljana) in Dejan Germič (MNZ Maribor), ki je nasledil Milana Jarca.

Mijatović je dobil še enotnejši kolegij predsednika, saj je predvsem Jarc pri nekaterih dilemah – tudi v primeru selektorja U21 Primoža Glihe – predstavljal kritičen glas. Od podpredsedniškega položaja se je poslovil tudi Franci Zavrl.

Neuspešno se je potegovala za podpredsedniški položaj županja Kungote Tamara Šnofl, ki jo je predlagalo 23 klubov, pred tem pa je povedala: »Razlog za kandidaturo? Prvič, želim opozoriti, da obstajajo v nogometu tudi ženske, in drugič, da je treba predvsem v teh zahtevnih časih pomagati tudi manjšim klubom.«

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine