Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Pri Olimpiji so si oddahnili, zdaj so tik pod Muro

Zmaji so Šiškarjem vsaj delno vrnili za junijsko zaušnico, v zadnjem četrtkovem derbiju pa je Ante Šimundža taktično ugnal Maura Camoranesija.
 V zeleno-belem taboru je bilo končno spet veselo. FOTO: Jure Eržen/Delo
 V zeleno-belem taboru je bilo končno spet veselo. FOTO: Jure Eržen/Delo
29. 10. 2020 | 21:55
29. 10. 2020 | 22:00
4:14
Velika zmagovalka 9. kola domačega nogometnega prvenstva, po katerem je tako padel zastor nad prvo četrtino ligaške sezone, je Mura. Soboški igralci so namreč v že tradicionalno živahnem derbiju z vijoličnimi iz Maribora zmagali z 2:0 in se zavihteli na vrh lestvice. Pred ponedeljkovim nadaljevanjem prvoligaškega plesa imajo dve točki prednosti pred tekmeci iz Sežane ter zdaj očitno prebujenimi nogometaši Olimpije, ki so prav tako slavili zmago z 2:0.

Kot smo napovedovali že v prejšnjih dveh dneh – kadar igrati Mura in Maribor, je to poseben nogometni dan. Že v bolj oddaljeni preteklosti so bile tekme »čarno-bejlih« in »vijolic« razburljive, negotove in ob navzočnosti številnih gledalcev iz Podravja in Pomurja, v zadnjih dveh letih, odkar je novi soboški klub vstopil med prvoligaško druščino, pa je derbi vedno znova prav nepredvidljiv. In tako bo.očitno v prihodnje, saj so z včerajšnjo zmago nogometaši iz Murske Sobote skupno bilanco izenačili – zdaj imata obe moštvi po dve zmagi, petkrat sta remizirali. Mura pa je učinkovitejša – 13:10.

In takšna je bila tudi sinoči. Maribor je namreč odločneje začel, vidna je bila želja igralcev trenerja Maura Camoranesija po uvodnem golu, toda zabili so ga gostitelji. Pravzaprav je njihovo prvo resnejšo akcijo spretno in natančno po strelu z glavo sklenil novi slovenski reprezentant Nino Kouter. »Ta gol nam je podrl načrt naše igre,« je v izjavi za TV Slovenija priznal mariborski adut Jan Repas, domači kapetan Alen Kozar pa je dejal: »Res smo sprva igrali bolj na svoji polovici, se osredotočali na nasprotne napade, v nadaljevanju pa tudi trpeli. Obenem pa si Mariborčani prav posebnih priložnosti niso priigrali.«

NIno Kouter (10) je Mariborčanom zabil prvi gol in olajšal soigralcem pot k zmagi. FOTO: Tadej Regent/Delo
NIno Kouter (10) je Mariborčanom zabil prvi gol in olajšal soigralcem pot k zmagi. FOTO: Tadej Regent/Delo


Bila je to velika zmaga Anteja Šimundže proti klubu, v katerem je nekoč spoznaval skrivnosti nogometa, njegovo moštvo je pokazalo več bojevitosti in tudi discipline na igrišču. Mariborčane pa sta na koncu pokopali nepremišljena poteza Špira Peričića, ko je poceni izgubil žogo, in nato zatem prekršek Amirja Derviševića, po katerem je najprej dobil rdeč karton, nakar so še Sobočani prek Luke Bobičanca zadeli v drugo za vselej sladko zmago in zdaj povrh vrnitev na 1. mesto.



Olimpija prvič v sezoni na 2. mestu


Mestni dvoboj je v nasprotju s tistim zadnjim v Stožicah ob koncu junija tokrat pripadel zeleno-belemu taboru. Olimpijina predstava je bila še daleč od želene šampionske, vendar pa je domače moštvo tokrat pokazalo več od sosedov iz Šiške, bilo blizu vodstva že v 1. polčasu – takrat je bil Ivanovićev gol zaradi ofsajda upravičeno razveljavljen –, nato pa premoč kronalo v drugem delu.

Nogometaši Olimpije so Bravu oba gola zabili z glavo, tako pa je tudi poskusil Uroš Korun. FOTO: Jure Eržen/Delo
Nogometaši Olimpije so Bravu oba gola zabili z glavo, tako pa je tudi poskusil Uroš Korun. FOTO: Jure Eržen/Delo


Oba gola je Olimpija dosegla po predložkih in natančnih poskusih z glavo povratnika Andresa Vombergarja ter Jeseničana v zeleno-belem dresu, obenem tudi kapetana zmajev, Mirala Samardžića. Bravo ni bil brez priložnosti, še zlasti v začetku drugega dela, ko je bilo še 0:0, toda tako navdušujoče in učinkovite igre kot v omenjenem mestnem derbiju prejšnje sezone to pot le ni pokazal. Pri Olimpiji pa so si oddahnili. Tudi na klopi, kjer bi v primeru novega spodrsljaja Dina Skenderja lahko doletela podobna usoda kot pred tedni Sergeja Jakirovića v Mariboru. Ljubljansko moštvo pa je zdaj na 2. mestu lestvice – višje kot kadarkoli v tej sezoni.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine