Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Turški selektor udrihal čez slovenske sodnike

Senol Günes je po prijateljski nogometni tekmi uperil prst v Slavka Vinčića in kolege, češ, da Slovenci radi ne vidijo igre z roko.
Slovenska sodniška zasedba s Slavkom Vinčićem v glavni vlogi na včerajšnji prijateljski tekmi Turčije in Hrvaške ni navdušila domačega selektorja.. FOTO: Murad Sezer/Reuters
Slovenska sodniška zasedba s Slavkom Vinčićem v glavni vlogi na včerajšnji prijateljski tekmi Turčije in Hrvaške ni navdušila domačega selektorja.. FOTO: Murad Sezer/Reuters
G. N.
12. 11. 2020 | 09:05
12. 11. 2020 | 09:07
1:25
Prijateljski dvoboj Turčije in Hrvaške, ki se je razpletel s 3:3, je imel tudi zanimiv tretji polčas, v katerem je bila vpletena slovenska sodniška zasedba na čelu z glavnim sodnikom Slavkom Vinčićem.

Jezen je bil predvsem turški selektor Senol Günes, ki prvega gola Hrvatov (Ante Budimir) iz prvega polčasa sploh ne upošteva.

»Ne štejem ga, ker so ga Hrvati dosegli po igri z roko. Slovenski sodniki to znajo narediti. Tudi v Rusiji nam ni dosodil igre z roko,« je Günes dal vedeti, da slovenskim sodnikom niso najbližje ocene o tem, kdaj in na kakšen način igra z roko vpliva na akcijo. Prejšnji mesec je Turčiji v gosteh pri Rusiji (1:1) sodil Matej Jug.

Turški selektor, ki je pozabil, da je Vinčič sicer upravičeno dosodil tudi enajstmetrovko za prvi turški gol po prekršku Domagoja Vide,  je imel nemara celo prav, nekaj težav pri presojanju igre z roko (in napačnih odločitev) so imeli slovenski sodniki tudi v domačem prvenstvu v zadnjih dveh kolih 1. SNL.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine