Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Josip Iličić: Z nekaterimi še nisem igral

Selektor Matjaž je po neodločenem izidu proti Azerbajdžanu pohvalil obrambo, ki je brez gola že šesto zaporedno tekmo, v napadu pa je manjkala podaja v globino.
Josip Iličić se je v slovensko reprezentanco vrnil po dobrem letu in zato, da bi storil še zadnji korak, uvrstitev na veliko tekmovanje. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Josip Iličić se je v slovensko reprezentanco vrnil po dobrem letu in zato, da bi storil še zadnji korak, uvrstitev na veliko tekmovanje. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
11. 11. 2020 | 11:32
11. 11. 2020 | 23:36
3:08
Slovenija v prijateljski tekmi ni premagala Azerbajdžana, a tudi ni izgubila. Letos je slovenska nogometna reprezentanca še brez poraza, toda ključni tekmi, ki bosta tudi oblikovali letošnjo oceno nastopov bosta še prišli: v ligi narodov v nedeljo proti Kosovu v Stožicah in v sredo proti Grčiji v Solunu.

Zadnja preizkušnja pred petim dvobojem v skupini C3 je pustila mešane občutke. Prijetnejše je pripravil povratnik v reprezentanco Josip Iličić, V prvem polčasu se je še lovil, v drugem je po malem že spominjal na virtuoza, ki se mu je še spomladi klanjala ves svet.

»Lepo se je vrniti. Žal mi je, da izid ni najboljši, toda pokazali smo, da znamo igrati, da smo lahko veliko boljši kot smo. Tudi Azerbajdžan je bil pravšnji, zahteven tekmec. Zna igrati,« je za Televizijo Slovenija povedal zvezdnik italijanskega prvenstva.

V reprezentanco se je vrnil po več kot letu dni. Kako je ocenil svojo vrnitev, ki ima en sam cilj, uvrstitev na veliko tekmovanje?

»Po desetih letih je vse nekaj novega. Vrnil sem se, ker je to moj zadnji korak, zato sem prišel in to si želim. Toda tudi vem, da bo treba več trenirati, še več pogovarjati. Z nekaterimi nisem sploh še igral tekme. Vsaka reprezentanca pa potrebuje čas,« je bil neposreden najstarejšim 32-letni igralec in član Atalante iz Bergama.

Selektor Matjaž Kek počasi, a vztrajno sestavlja reprezentančno jedro. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Selektor Matjaž Kek počasi, a vztrajno sestavlja reprezentančno jedro. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo


Tudi selektor je bil že boljše volje, videl je dobre in slabe stvari.

»Če kaj, je bilo očitno, da smo bili prvi polčas slabi: predaleč smo stali od tekmecev, nismo bili agresivni, prepočasni pri drugih žogah. V drugem polčasu smo dvignili ritem, z novinci v reprezentanci in igralci, ki so se po dolgem času vrnili, smo imeli težave na postavljeno obrambo. Toda to vemo. Tekma je bila prava, dobra, tekmeci močni v dvobojih. V naši igri se je videlo videli, da brez dobljenih dvobojev in drugih žog ne gre. V napadu smo bili premalo konkretni. Preveč smo iskali individualno rešitev, premalo pa tistih iz prve podaje,« je bil iskriv v oceni selektor.

Izpostavil je obrambo, ki še na šesti zaporedni tekmi ni prejela gola. »Znova je bila 'ničla', Kenan Bajrić je rešitev v obrambi,« je pohvalil srednjega branilca Slovana iz Bratislave. Postavil je tudi diagnozo za nemoč v napadu.

»Takoj bi morali napadati globino, ko so se tekmeci postavili v obrambni gard, je bilo premalo prostora. Če si počasen, daš možnost, da se zaprejo, postavi­jo in v tem so bili dobri,« je še med drugim povedal Kek, ki je nakazal, da za prvo od zadnjih dveh tekem že ima jedro enajsterice.

»Samo še drugega zadnjega zveznega igralca moram najti. Jaka Bijol ima rumene kartone.«

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine