Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Tudi danski gol ni bil regularen

Ne le sporna enajstmetrovka, nogometne duhove buri tudi prvi gol Dancev s prostega strela.
Pri golu Mikkela Damsgaarda naj bi blok danskih nogometašev preblizu angleškemu, zaradi česar gol ne bi smel biti priznan. FOTO: Frank Augstein/Reuters
Pri golu Mikkela Damsgaarda naj bi blok danskih nogometašev preblizu angleškemu, zaradi česar gol ne bi smel biti priznan. FOTO: Frank Augstein/Reuters
G. N.
8. 7. 2021 | 10:39
1:18
Le glavni sodnik polfinalnega dvoboja med Anglijo in Dansko Danny Makkelie in njegovi pomočniki v VAR sobi so bili prepričani o tem, da je bila enajstmetrovka za Anglijo čista, toda tudi Danci se ne bi smeli preveč pritoževati. Čudoviti gol Mikkela Damsgaarda s 25 m bi moral Makkelie razveljaviti. Tako je menil novinar in pisatelj iz Manchestra David Mooney in je svojo tezo argumentiral.

Po sodniških pravilih pri izvedbi prostega strela igralci, ki napadajo, ne smejo biti postavljeni tik ob obrambnimi pri živem zidu. Vratar Jordan Pickford bi moral imeti odkrit pogled med svojim in tekmečevimi igralci. Danci pa so spretno izigrali sodniško ekipo. Ko so se postavljali, so bili en meter oddaljeni od angleškega zidu, ko je strelec stekel proti žogi, so stopil skupaj in Pickfordu zakrili pogled, česar ne bi smeli.

Tik pred enajstmetrovko je Makkelie naredil še eno napako. Na igrišču sta bili hkrati dve žogi, zato bi moral angleško akcijo prekiniti.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine