Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Matthäus okrcal Kroosa, pohvalil pa je le njegovo pričesko

Legendarni kapetan nemške reprezentance in Bayerna ni bil navdušen nad predstavami Tonija Kroosa na euru 2020.
Toni Kroos se jezi med tekmo z Anglijo na Wembleyju. FOTO: Frank Augstein/Reuters
Toni Kroos se jezi med tekmo z Anglijo na Wembleyju. FOTO: Frank Augstein/Reuters
J. K.
6. 7. 2021 | 14:17
2:01
Po kritikah povratnika Thomasa Müllerja, ki je dejal, da si je Nemčija zaradi preveč obrambnega pristopa »zaslužila« izpasti z letošnjega EP v nogometu, se je oglasil še nekdanji reprezentant Lothar Matthäus. Ta se je lotil Tonija Kroosa, ki je po porazu z Anglijo v osmini finala (0:2) napovedal reprezentančno slovo, potem ko njegove predstave na euru 2020 v veliki meri niso dosegale ravni iz minule klubske sezone, v kateri je sestavljal neuničljiv trio z Lukom Modrićem in Casemirom pri Real Madridu.

»Samega sebe vidi v precej boljši luči, kot ga vidim sam,« je bil do vezista, ki je leta 2014 osvojil naslov svetovnega prvaka v Braziliji, v svoji kolumni za SportBild neusmiljen kapetan zlate nemške reprezentance s SP 1990 v Italiji. »Nič osebnega ni: čestitam mu za vse, kar je dosegel pri Real Madridu in v reprezentanci. Klobuk dol pred njegovo kariero in predstavami na splošno, Toni je izvrsten in eleganten igralec. A njegove predstave na euru so razočarale, ni znal voditi ekipe,« je nadaljeval Matthäus.

Dodal je: »Pogrešal sem strast, ogenj in podaje v globino. Vsi ti dotiki z žogo ti ne pomagajo, lepo jih je sicer gledati, a niso učinkoviti. Njegove hitre podaje po tleh in dolgi predložki so kot njegovi lasje: lepi in čisti, popolnoma korektni. A to jemlje čas in duh igri. Preveč je bilo podaj vstran, zelo se je potegnil nazaj ... Ko igraš s tremi branilci, to nima smisla! Te dolge podaje lahko pošiljata tudi Ginter ali Hummels. Prevzel je zelo malo odgovornosti. Manjkalo pa mu je tudi odločnosti.«

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine