Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Srbski biser za več kot 60 milijonov v Madrid

Real Madrid je v svoje vrste zvabil Luko Jovića iz Eintrachta. Mladenič je podpisal šestletno pogodbo.
Luka Jović je dosegel 27 golov v sezoni 2018/19. FOTO: Reuters
Luka Jović je dosegel 27 golov v sezoni 2018/19. FOTO: Reuters
4. 6. 2019 | 17:09
4. 6. 2019 | 17:10
2:17
Real Madrid nadaljuje s sestavljanjem nove ekipe. Danes se je dogovoril o prihodu 21-letnega srbskega napadalca Luke Jovića iz Eintrachta iz Franfurta.

Enaindvajseti Jović je s španskim klubom podpisal šestletno pogodbo, odškodnina naj bi bila po pisanju španskih medijev več kot 60 milijonov evrov, nemški navajajo številko 70 milijonov.

Igralec mora opraviti še zdravniški pregled. V tej sezoni je za Eintracht zabil kar 27 golov v vseh tekmovanjih, kar je Eintrachtu pomagalo do sedmega mesta v bundesligi in polfinala v evropski ligi. Za srbsko reprezentanco je igral štirikrat in enkrat zadel. Kariero je začel v Crveni zvezdi.
 

Ponudba, ki je ne moreš zavrniti


Športni direktor Eintrachta, v Sloveniji rojeni Fredi Bobič, ni navedel točnega zneska odškodnine, je pa priznal, da se ponudbe enostavno ni dalo zavrniti. »Iz športnega vidika je odhod Jovića velika izguba za nas, toda od začetka je bilo jasno, da ga ne bomo mogli zadržati, če bodo ponudbe dosegle takšne višine,« je povedal nekdanji nemški reprezentant in dodal, da je dogovor zelo dobičkonosen za nemški klub, ki si je Jovića za dve leti izposodil od Benfice, a letos odkupil pogodbo.

Luka Jović je nov zlati produkt Crvene zvezde. FOTO: AFP
Luka Jović je nov zlati produkt Crvene zvezde. FOTO: AFP


Jović je zahteval izpisnico aprila, ko je zanimanje zanj izrazila Barcelona. Toda Real Madrid je bil bolj odločen. Kmalu naj bi njegove vrste okrepil tudi Eden Hazard, ki je po zmagi Chelseaja v finalu evropske lige potrdil, da je odigral zadnjo tekmo za Londončane.
 

Kmalu v Madridu tudi Hazard?


Predsednik belega baleta Florentino Perez želi spet imeti galaktično ekipo, zato je na klop marca vrnil Zinedina Zidana. Real je bil po odhodu Cristiana Ronalda le bleda senca ekipe iz prejšnjih sezon, v ligi prvakov je izpadel proti Ajaxu, v španski ligi je gledal v hrbet Barceloni.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine