Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Arsenal zanesljivo, Chelsea šele po enajstmetrovkah do finala

Na povratnih tekmah polfinalnih dvobojev v evropski ligi je Arsenal s 4:2 premagal Valencio, Chelsea pa je šele po enajstmerovkah dotolkel Eintracht iz Frankfurta. 
Eden Hazard ni imel najboljše tekme, odločilno enajstmetrovko pa je spravil v mrežo. FOTO: Reuters
Eden Hazard ni imel najboljše tekme, odločilno enajstmetrovko pa je spravil v mrežo. FOTO: Reuters
9. 5. 2019 | 20:40
10. 5. 2019 | 08:25
4:20
V polfinalu lige prvakov smo spremljali dve neverjetni tekmi in dva preobrata, ki bi si ju pred začetkom dvobojev upal napovedati le malokdo, osrečila pa sta nogometaše Liverpoola in Tottenhama, ki se bodo pomerili za naslov prvaka v ligi prvakov. Povratni tekmi v evropski ligi sta precej bolj odprti, Chelsea je na prvi tekmi z 1:1 remiziral v Frankfurtu pri Eintrachtu, Arsenal pa je na Emiratesu v Londonu s 3:1 odpravil Valencio. 

V Valencii prave drame ni bilo, Arsenal je nadzoroval potek srečanja in po zaslugi »hat-tricka« Pierra-Emericka Aubameyanga zmagal s 4:2 ter si tako zagotovil vozovnico za finalni dvoboj v Bakuju. 

Alexandre Lacazette in Aubameyang sta v zaključku sezone v izvrstni formi. FOTO: Reuters
Alexandre Lacazette in Aubameyang sta v zaključku sezone v izvrstni formi. FOTO: Reuters

 
Zelo napeto pa je bilo v Londonu, kjer je Chelsea v prvem polčasu povedel z zadetkom Rubena Loftus-Cheeka, Eintracht pa je na začetku drugega dela izkoristil nepazljivost obrambe modrih iz Londona in Luka Jović je po lepi akciji premagal Kepo. 
 
Drugi polčas je bil zelo zanimiv, priložnosti so bile na obeh straneh, več pa so jih vendarle imeli nogometaši Chelseaja, a jim ni uspelo streti obrambe Eintrachta. Sledila sta podaljška, dve res lepi priložnosti pa je imel rezervist Eintrachta Haller, a je najprej žogo z golove črte rešil David Luiz, nato pa še Davide Zappacosta
 
Odločali so streli z 11 metrov, bolje so se začeli za Nemce, saj je Kevin Trapp strel Cesarju Azpilicueti ubranil, a je nato Kepa vrnil udarec z dvema obrambama, Eden Hazard je peto enajstmetrovko poslal mimo Trappa v mrežo in Chelsea se je uvrstil v veliki finale. 
 
V Bakuju se bodo pomerili z Arsenalom, tako bomo v evropski ligi in v ligi prvakov spremljali dvoboja angleških klubov za najbolj prestižni evropski klubski lovoriki. 



PRVI POLČAS:

Valencia na Mestalli že vodi, v 11. minuti je za domačine zadel Kevin Gameiro in zdaj netopirji potrebujejo le še zadetek, da bi se uvrstili v finale. Na začetku tekme je bilo vroče tudi na Stamfordu, ko je ob Da Costi v kazenskem prostoru padel Ruben Loftus-Cheek, a enajstmetrovke ni bilo. Veselje v Valencii ni trajalo dolgo, že v 17. minuti je izenačil Aubameyang. Chelsea je v Londonu veliko premoč na terenu vendarle kronal v 28. minuti, ko je priložnost v kazenskem prostoru s strelom po tleh izkoristil Loftus-Cheek. Prvi polčas v Londonu se je končal z vodstvom Chelseaja z 1:0, v Valencii pa je izid izenačen (1:1). 

DRUGI POLČAS:

Chelsea je drugi polčas začel preveč ležerno, kar je v 49. minuti kaznoval Luka Jović. Srbski napadalec je po odlični izmenjavi z Gačinovićem prišel v priložnost, nato pa počakal Kepo, da je padel na kolena in žogo rutinirano pospravil v mrežo za izenačenje na 1:1. Arsenal je medtem v Valencii povedel z 2:1, zadel je Lacazette, topničarji so bili z nogo in pol že v finalu. Valencia se ni predala, že nekaj minut kasneje so preko Gameiroja izenačili na 2:2, a za napredovanje bi potrebovali še tri zadetke. 

Arsenal je na Mestalli znova povedel, za 3:2 je zadel Aubameyang, v Londonu pa se vrstijo priložnosti na obeh straneh, a rezultat ostaja 1:1. Topničarji so v Španiji zelo razpoloženi, dvoboj je že nekaj časa odločen, v 89. minuti pa je s »hat-trickom« rezultat dopolnil Aubameyang in povišal na 4:2. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine