Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Slovenija s slavljencem na klopi v Stožicah s Kazahstanom za vrh skupine

Po petkovem remiju z Avstrijo bo reprezentanca Matjaža Keka v ligi narodov ob 20.45 gostila Kazahstan. V kvalifikacijah za euro 2024 dve zmagi Slovenije.
Slovenci bodo nocoj gostili Kazahstan. FOTO: Dejan Javornik
Slovenci bodo nocoj gostili Kazahstan. FOTO: Dejan Javornik
9. 9. 2024 | 17:00
9. 9. 2024 | 17:45
2:41

Slovenska nogometna reprezentanca bo po petkovem remiju z Avstrijo (1:1; Benjamin Šeško) odigrala še drugo tekmo v treh dneh. Izbranci Matjaža Keka se bodo nocoj pomerili s Kazahstanom, ki so ga premagali lani novembra za uvrstitev na evropsko prvenstvo. Na tekmi, ki se bo v Stožicah začela ob 20:45, želijo tudi tokrat osvojiti tri točke. Danes rojstni dan praznujeta reprezentant Jure Balkovec in selektor Kek. Slednji se vrača na klop po odluženi kazni.

Verjetni postavi. INFOGRAFIKA: Delo
Verjetni postavi. INFOGRAFIKA: Delo

Kek je na novinarski konferenci slovensko predstavo proti Avstriji označil za zadovoljivo, proti tokratnemu manj kakovostnemu tekmecu pa si od varovancev želi več konkretnosti. Napovedal je, da bi lahko nekoliko spremenil postavo, saj ob začetku sezone ni povsem zadovoljen s formo nekaterih igralcev, je poročala STA.

Med vprašanji pred srečanjem je bilo tudi, ali se bo v prvo postavo vrnil kapetan Jan Oblak, ki je petkov dvoboj z Avstrijo izpustil zaradi posledic trebušne viroze. Če ga tudi tokrat ne bo, bo v slovenskih vratih znova Matevž Vidovšek.

image_alt
Slovenija vs. Kazahstan v Stožicah: prometni režim in navodila

Za Slovenijo, ki je na lestvici Mednarodne nogometne zveze (Fifa) na 52. mestu, bo to prva tekma po prijateljskih dvobojih v sklopu priprav na evropsko prvenstvo, na kateri se bo pomerila z na papirju slabšim tekmecem. Kazahstan je na Fifini lestvici 109.

Tekma bi lahko bila preizkus tudi za ekipo, ki v Stožicah pripravlja travnato podlago. Ob igranju dveh klubov v državnem prvenstvu na štadionu je bila marca položena trava po petkovem srečanju z Avstrijo deležna kar nekaj kritik. Najglasnejši v tem smislu je bil selektor Avstrije Ralph Rangnick.

Delo vzdrževalcev na stožiškem štadionu utegnejo tokrat otežiti še vremenske razmere. Dež pa naj ne bi pretirano odgnal gledalcev, saj pri Nogometni zvezi Slovenije na tekmi pričakujejo več kot 10.000 ljubiteljev nogometa.

Skupina B3:

Danes:

Norveška – Avstrija (20.45)

Slovenija – Kazahstan (20.45)

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine