Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Kako so igrali Slovenci: šesti remi je uspeh, sedmi bo prepovedan

Reprezentanca odprla novo sezono s točko proti močni Avstriji, že v ponedeljek bodo navijači zahtevali vse tri.
Začetna enajsterica Slovenije je bila drugačna kot nazadnje v Frankfurtu, v njej so bila štiri nova imena. FOTO: Dejan Javornik
Začetna enajsterica Slovenije je bila drugačna kot nazadnje v Frankfurtu, v njej so bila štiri nova imena. FOTO: Dejan Javornik
7. 9. 2024 | 10:15
7. 9. 2024 | 10:24
5:57

V nadaljevanju preberite:

Analiza petkovega večera v Stožicah? Prvo dejanje slovenske nogometne reprezentance po euru 2024 je upravičilo pričakovanja navijačev v Stožicah. Ti so videli privlačno otvoritev nove sezone Uefine lige narodov, enajstmetrovko, dva gola, šest rumenih kartonov in pravično delitev plena med Slovenijo in Avstrijo. Sinoči je bilo približno 15.000 gledalcev zadovoljnih s točko, v ponedeljek, ko bo Stožice obiskal stari znanec Kazahstan, bodo pričakovali vse tri.

Sinoči smo spremljali v Stožicah pravi sosedski derbi. Začelo se je v manirah stare dunajske šole, z glasnim petjem obeh himen in brez žvižgov, spektakularen pa je bil že uvod v derbi skupine B3. Približno 1100 gostujočih navijačev – njihov sektor je bil hitro razprodan – je s korakanjem po Vojkovi cest pripravilo vzdušje, ki smo ga bili vajeni tudi med zadnjim eurom.

Avstrijci so pokazali več, bili na igrišču vidnejši in kazali večje ambicije, predvsem v zvezni vrsti Slovenije je bilo premalo aktivnosti, najbrž tudi premalo pomoči od napadalcev. To je bil šesti zaporedni remi Slovenije po Bolgariji, Danski, Srbiji, Angliji in Portugalski. Slovenija bo sprejela nov izziv v ponedeljek ob isti uri (20.45) in na istem štadionu kot v petek, tekmec pa bo vsaj na papirju šibkejši – reprezentanca Kazahstana, ki je v Astani remizirala s favorizirano selekcijo Norvežanov. Več v članku, kot tudi ocene akterjev tekme.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine