Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Liga narodov: Slovenija – Avstrija 1:1 (1. polčas)

Slovenska nogometna reprezentanca je pred prvo tekmo po poletni pravljici v Nemčiji. Za začetek nove sezone lige narodov v Stožicah gostuje močna Avstrija.
Benjamin Šeško je načel avstrijsko mrežo. FOTO: Dejan Javornik
Benjamin Šeško je načel avstrijsko mrežo. FOTO: Dejan Javornik
6. 9. 2024 | 18:45
6. 9. 2024 | 21:16
4:07

Slovenski nogometaši so poleti v Nemčiji dobili številne nove privržence, nogometno poletje se je dobro razpletlo tudi na klubski sceni, danes pa so v Stožicah znova v ospredju nogometaši v reprezentančnih dresih. Časa za spanje na lovorikah ni, za začetek tudi v luči preboja na SP 2026 pomembne sezone v ligi narodov jim bo nasproti stala močna reprezentanca Avstrije.

1. polčas

1. minuta: V dobri atmosferi se je začela tekma v Stožicah, v slovenski skupini pa je že prišlo do prvega presenečenja. Norveška v Almatyju ni uspela streti odpora domačinov in s Kazahstanom so le remizirali z 0:0. Kazahstanci v Stožice prihajajo v ponedeljek.

8. minuta: V prvih minutah je nekoliko bolj nevarna Avstrija, prek Mweneja jim je uspel nevaren napad po desni strani, a predložek v kazenski prostor po posredovanju Erika Janže ni ogrozil Matevža Vidovška. Večino dogajanja spremljamo med obema kazenskima prostoroma.

FOTO: Dejan Javornik
FOTO: Dejan Javornik

14. minuta: Prvo resno priložnost za Slovenijo je imel Peter Stojanović, njegov poskus je zletel mimo leve vratnice, a je Mwene igral z roko. 11-metrovka!

16. minuta: Po ogledu posnetka dvoma ni bilo, sodnik je pokazal na belo točko, Benjamin Šeško je prevzel odgovornost in žogo poslal levo pod prečko za vodstvo z 1:0. Slovenija vodi!

21. minuta: Po prvem zadetku se je tekma razživela, na obeh straneh je kot posledica hitre igre več prostora na krilih, Sandi Lovrić na eni strani ni našel Šeška s predložkom, na drugi so Avstrijci nevarni iz prekinitev, a zaenkrat Vidovšek še ni imel veliko dela.

Napoved tekme

Slovenska izbrana vrsta se je na današnji dvoboj s severnimi sosedi, ki imajo za seboj prav tako odličen turnir v Nemčiji, in nato ponedeljkovo tekmo s Kazahstanom, na Brdu pripravljala od ponedeljka. V reprezentanci je bilo nekaj ugank, zaradi težav s kolenom je odpadel eden od nosilcev igre Žan Karničnik, selektor Matjaž Kek pa je na njegov položaj na desni strani obrambe postavil Davida Brekala.

Prav tako je bil zelo vprašljiv Jan Oblak, ki se bori z virozo, prednost v vratih je dobil vratar Olimpije Matevž Vidovšek. Večina preostalih prvokategornikov z eura pa je nared za igro in na voljo strokovnemu štabu. Kek je tokrat na levem krilu ponudil priložnost Sandiju Lovriću, kapetanski trak nosi Jaka Bijol, v napadu pa začenja preizkušeni dvojec Benjamin Šeško – Andraž Šporar. Da današnja tekma nosi veliko težo, kaže tudi dejstvo, da so Stožice že nekaj dni polne, tribune bodo razprodane, obeta se še en zanimiv nogometni večer.

Matevž Vidovšek je dobil interni dvoboj z Igorjem Vekićem za mesto med vratnicama. FOTO: Jernej Suhadolnik
Matevž Vidovšek je dobil interni dvoboj z Igorjem Vekićem za mesto med vratnicama. FOTO: Jernej Suhadolnik

Še pogled na stavnice: kvota na zmago Slovenije je pri 4,5, na remi je kvota 3,30, za vsak vplačani evro na zmago Avstrije pa lahko prejmete 1,9 evra. Dvoma o favoritih ni, a so slovenski nogometaši v Nemčiji dokazali, da se ne bojijo nikogar. 

Slovenija – Avstrija 1:0
Šeško 16/11-m.

Slovenija: Vidovšek; Brekalo, Drkušić, Bijol, Janža; Stojanović, Gnezda Čerin, Elšnik, Lovrić; Šporar, Šeško.
Avstrija: Pentz; Prass, Wober, Posch, Mwene; Laimer, Seiwald; Wimmer, Sabitzer, Schmid; Arnautović.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine