Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Slovenija s kraljem strelcev Šeškom še upa na preboj v drugi boben

Po štirih tekmah lige narodov Nemčija in Španija že v četrtfinalu. Dve novembrski zmagi prinašata preboj v drugi kvalifikacijski boben za SP 2026.
Benjamin Šeško je eden od le treh nogometašev, ki so v tej sezoni LN dosegli hat-trick. Foto Leon Vidic
Benjamin Šeško je eden od le treh nogometašev, ki so v tej sezoni LN dosegli hat-trick. Foto Leon Vidic
16. 10. 2024 | 15:00
16. 10. 2024 | 15:06
4:54

V nadaljevanju preberite:

Oktobrski finiš lige narodov bi bil težko bolj eksploziven, strelci so v torkovem večeru dosegli kar 26 zadetkov, največ v razburljivem derbiju Poljske in Hrvaške, kjer so bile obrambe povsem na stranskem tiru (3:3). S štirimi zadetki na prav toliko tekmah si štirje nogometaši delijo vrh lestvice strelcev, tudi Benjamin Šeško, ki bo novembra glavni adut Slovenije ne le pri morebitnem preboju v elitni razred lige narodov, temveč tudi v lovu na drugi boben pred žrebom kvalifikacijskih skupin za SP 2026.

Še bolj pomembni bosta zadnji tekmi za uvrstitev Slovenije na lestvici Fife, kjer trenutno zaseda 51. mesto, oktobra je pridobila šest točk in napredovala za mesto. Na podlagi lestvice bodo določili bobne za žreb kvalifikacijskih skupin za preboj na svetovno prvenstvo 2026. Med evropskimi reprezentancami je Slovenija trenutno na 25. mestu in je na zgornjem robu tretjega kvalifikacijskega bobna. Slovenija še ima možnosti za napredovanje, dve novembrski zmagi prinašata preboj v višji boben, teoretične možnosti bi ohranila tudi ob zmagi nad Norveško in remiju z Avstrijo, a ob tem Norvežani ne bi smeli premagati Kazahstana. Tudi glede kvalifikacijskih obetov statistika Sloveniji ne pripisuje veliko možnosti, natančneje 15 odstotkov, da se zavihti med prvih 24 evropskih reprezentanc v kvalifikacijah.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine