Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Škotovo južnjaško sladko življenje: po vsakem treningu dobi jedilnik

Scott McTominay se pod taktirko Napolijevega trenerja Antonia Conteja privaja na nov način življenja in treninge. Posebna pozornost je namenjena prehranjevanju.
Škotski nogometaš Scott McTominay je po dolgih letih Manchester zamenjal za Neapelj, kjer mu »pije kri« zahtevni trener Antonio Conte. FOTO: Massimo Pinca/Reuters
Škotski nogometaš Scott McTominay je po dolgih letih Manchester zamenjal za Neapelj, kjer mu »pije kri« zahtevni trener Antonio Conte. FOTO: Massimo Pinca/Reuters
G. N.
26. 9. 2024 | 11:17
1:56

Scott McTominay je bil ena od največjih okrepitev in želja Napolijevega trenerja Antonia Conteja. Škot se je poleti po dolgih letih pri Manchester Unitedu za 30 milijonov evrov odškodnine preselil na jug Italije v Neapelj, kjer se pod zahtevno trenerjevo taktirko privaja na nov način življenja in treninge. Conte je znan po tem, da zahteva od nogometašev popolno telesno pripravljenost in da na treningih »jedo travo in puščajo kri«.

Največ pozornosti pa posveča pravilni prehrani. McTominay je bil označen za igralca, na katerega je treba budno paziti, da se ne predaja kulinaričnim užitkom, ki jih ponuja glavno mesto Kampanije. Zato Conte ničesar ni prepustil naključju, 27-letni zvezni igralec po vsakem treningu prejme jedilnik. Namesto slastnih pic, sirov in ocvrte hrane, se mora McTominay držati Bresaolove ditete, ki je v obdobju Contejevega vodenja Interja vb stroj za gole spremenila Romeluja Lukakuja, tudi zdaj v Neaplju trenerjevega izbranca. Belgijec je k črno-modrim prišel s prekomerno težo, potem pa se je soočil z jedilnikom, na katerem je bil izključno sredozemski meni z zelenjavo, beljakovinsko bogatim mesom, kot sta puran in piščanec. Učinek je bil jasen, v 132 tekmah je Lukaku zabil 78 golov. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine