Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Sevilla za lovoriko z Interjem

Milančani so v drugi tekmi polfinala evropske lige nasuli Šahtarju kar pet golov.
Argentinec Lautaro Martinez je dvakrat zatresel mrežo Šahtarja. FOTO: Reuters
Argentinec Lautaro Martinez je dvakrat zatresel mrežo Šahtarja. FOTO: Reuters
17. 8. 2020 | 23:05
17. 8. 2020 | 23:16
2:26
Düsseldorf – Nogometaši Interja s slovenskim vratarjem Samirjem Handanovićem so v drugi polfinalni tekmi evropske lige premagal Šahtar iz Donjecka s 5:0 (1:0). Strelci za Milančane: Lautaro Martinez (19., 74.), Danilo D'Ambrosio (64.) in Romelu Lukaku (78., 84.).

Inter se bo v petkovem finalu pomeril s Sevillo, ki je v nedeljo ugnala Manchester United z 2:1 in nadaljevala lov na svojo šesto šampionsko lovoriko v evropski ligi in njenem predhodniku pokalu UEFA po letih 2006, 2007, 2014, 2015 in 2016. Italijanska zasedba je osvojila trofejo trikrat, v letih 1991, 1994 in 1998.
 

Huda kazen za zapravljeno priložnost


Inter je bil velik favorit pred tekmo, a je Šahtar portugalskega trenerja Luisa Castra prispel na tekmo po 11 tekmah brez poraza, v evropskih tekmovanjih pa je izločil Benfico, Wolfsburg in Basel. Ukrajinci so bili v prvem delu prvega polčasa več pri žogi, italijanska zasedba je zato naredila tudi veliko več prekrškov, a obenem tudi prišla do vodstva že v 19. minuti po napaki vratarja Andrija Pjatova. Interjev kapetan Handanović ni imel veliko dela. Šele ob zaključku uvodnega dela se je znašel v nevarnem položaju, ko je Brazilec Marcos Antonio sprožil nevaren strel, žoga pa je poletela tik nad vrati Milančanov.

Pjatov se je za napako nekoliko odkupil v drugi minuti nadaljevanja, ko je čudežno rešil gol po strelu Martineza. V 62. minuti pa je z glavo streljal Junior Moraes, z neposredne bližine dokaj slabo, in Handanović je z nogo odbil žogo ter preprečil izenačenje. Dobro minuto pozneje je sledila kazen, po podaji Hrvata Marcela Brozovića s kota je vodstvo povišal D'Ambrosio in odpor Šahtarja je vidno opešal, kar sta kaznovala Martinez in Lukaku.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine