Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Sever Italije pred jugom

Juventus v italijanskem nogometnem prvenstvu doma ugnal Romo, na čelu ostaja Inter.
Adrien Rabiot je Juventusu s tem golom prinesel zmago. FOTO: Isabella Bonotto/AFP
Adrien Rabiot je Juventusu s tem golom prinesel zmago. FOTO: Isabella Bonotto/AFP
Š. R., STA
30. 12. 2023 | 22:58
1:58

Juventus je v zadnji tekmi 18. krogu italijanskega nogometnega prvenstva gostil Romo in zmagal z 1:0. Dvoboj je odločil francoski zvezni igralec Adrien Rabiot v 47. minuti. Juventus ostaja na drugem mestu lestvice. Inter je v petek v gosteh pri Genoi iztržil remi z 1:1, a ostaja na čelu lige. Ima 45 točk, dve več od Juventusa.

V soboto so nogometaši Milana z 1:0 doma ugnali Sassuolo z golom reprezentanta ZDA Christiana Pulišića v 59. minuti. S tem je Milan ostal tretji na lestvici. Nogometaši Udineseja, za domače je Sandi Lovrić igral vso tekmo, so Bologno dotolkli s 3:0. Vse tri gole sta zadela Argentinca. Roberto Pereyra v 23. in 52. minuti, vmes pa je bil uspešen še Lorenzo Lucca. Videmčani so šele drugič slavili v tej sezoni, a imajo še 11 remijev.

Z 1:0 je Salernitana v gosteh premagala Verono, a je kljub drugi zmagi in golu Francoza Louma Tchaouna ostala na repu prvenstva. Cagliari in Empoli sta se v derbiju začelja razšla brez zadetkov ter ostala le pred Salernitano.

Roma je sedma ekipa prvenstva. Mesto za Rimljani je Napoli, ki se je v soboto z Monzo na domačem stadionu Diega Armanda Maradone razšel brez zadetkov. Gostitelji in aktualni italijanski prvaki so po četrtem remiju ostali pri osmih zmagah.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine