Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Nika Prevc zaradi odpete vezi in padca s prvega nazadovala na deveto mesto

Druga tekma poletne velike nagrade v smučarskih skokih v Courchevelu.
Nika Prevc ni ubranila vodstva v Franciji, ni imela sreče. FOTO: Geir Olsen/AFP
Nika Prevc ni ubranila vodstva v Franciji, ni imela sreče. FOTO: Geir Olsen/AFP
Š. R., STA
14. 8. 2024 | 17:57
14. 8. 2024 | 20:02
2:57

Najboljša smučarska skakalka minule sezone Nika Prevc je na drugi tekmi poletne sezone v Courchevelu z odliko opravila nalogo v prvi seriji. V finalni pa je kot najboljša Slovenka s prvega nazadovala na deveto, potem ko se ji je odpela vez in je padla. Zmagovalka torkove uvodne tekme poletne velike nagrade Ema Klinec je bila deseta.

Zmago je slavila druga s prve tekme, Japonka Sara Takanaši pred Avstrijko Jacqueline Seidfriedsberger, ki je bila na uvodni tekmi tretja, tretjo stopničko si je priskočila Francozinja Josephine Pagnier.

Medtem je Prevčeva, najboljša po prvi seriji, zajadrala proti zmagi, vendar se ji je nato odpel zatič v desni vezi in je skok morala skrajšati, pri čemer je padla. Kot so zapisali pri Smučarski zvezi Slovenije, je padec k sreči minil brez posledic.

Od Slovenk, ki so v novo sezono vstopile pod vodstvom novega trenerja Jurija Tepeša, je do točk prišla le še Ajda Košnjek, ki je končala na 30. mestu, brez finala sta ostali Taja Bodlaj (34. mesto) in Katra Komar (35.).

»Tokrat sem bila veliko bolj zadovoljna s skoki. Močno pa me je razjezilo, ker sem si uvrstitev pokvarila zaradi neprevidnosti, ker se mi je med skokom odpel klinček in potem skoka ni bilo mogoče več nadaljevati,« je dejala Nika Prevc. »Malce slabša skoka sta bila kot dan prej. V prvi seriji sem imela kar slabe pogoje, ta skakalnica je v takšnem vetru težka. Dan prej sem opravila super skok in sem zborbala, tokrat pa ni šlo,« je menila Ema Klinec.

Galvni trener Jurij Tepeš je dodal: »Težka tekma je za nami. Nika je opravila zelo dobra skoka z mize. Škoda, ker se ji je v drugi seriji pripetila nevšečnost s klinčkom oziroma opetim okovjem, a je vse v redu, kar je najbolj pomembno. Čestitam lahko tudi Emi za dva dobra skoka, a do tistih, ki jih je prikazala dan prej, še nekaj manjka. Čestitke Ajdi za eno točko. Gremo na trening in upam, da se na naslednje tekme vrnemo še močnejši.«

Poletna velika nagrada se bo nadaljevala v poljski Visli. Sicer ne že ta konec tedna, kot je bilo sprva predvideno, saj je nedavna nevihta poškodovala iztek skakalnice, temveč med 13. in 15. septembrom, so sporočili iz Mednarodne smučarske zveze (Fis).

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine