Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Šest golov v Domžalah, remi v Fazaneriji, Bravo na vrhu

Domžale so dvakrat zaostajale za dva gola, vendar osvojile točko proti Mariboru. V Murski Soboti derbi med Muro in Koprom brez zadetkov. Zmaga za vodilni Bravo.
V Murski Soboti Mura in Koper nista zatresla mreže. FOTO: Aleš Cipot
V Murski Soboti Mura in Koper nista zatresla mreže. FOTO: Aleš Cipot
P. Z., STA
26. 9. 2021 | 22:06
27. 9. 2021 | 19:10
2:30
V 11. kolu Prve lige Telemach sta se merila državni prvak Mura in dotlej vodilni Koper. Tekma v Fazaneriji se je končala brez golov, kar je pomenilo, da se je na vrh lestvice zavihtel Bravo.

Nogometaši Domžal in Maribora so se pred tem razšli s 3:3 (0:1). Strelci so bili: 0:1 Vrhovec (28.), 0:2 Žugelj (49.), 1:2 Alić (51.), 1:3 Mudrinski (61.), 2:3 Ibričić (79./11 m) in 3:3 Husmani (87.).



Domžalčani so s svojo novo himno in precej polnimi tribunami v domačem športnem parku pozdravili Mariborčane. Sprva je kazalo, da se bo zanje praznik slabo končal, saj so gostje dvakrat vodili za dva gola, toda izbranci Dejana Djuranovića so se vrnili in na koncu osvojili enajsto točko. Maribor jih ima pred večnim derbijem 17, dve manj od Olimpije.

Domžale in Maribor sta se razšla z delitvijo točk. FOTO: Leon Vidic
Domžale in Maribor sta se razšla z delitvijo točk. FOTO: Leon Vidic


Mura je pred gostovanjem pri Tottenhamu v konferenčni ligi pripravljenost preverila proti Kopru, ki si je želel ustaviti črne trenutke, za katere sta poskrbela dva zaporedna poraza. Primorci so prvi medsebojni dvoboj dobili, tokrat pa se mreži nista zatresli, čeprav sta imeli obe ekipi nekaj lepi priložnosti. Koper je tako ob tekmi manj in dveh točkah manj drugi za Bravom, Mura pa je peta, a jo lahko v ponedeljek prehiti Tabor z zmago v Celju.

Pred tem je Bravo z 1:0 premagal Aluminij in se zavihtel na vrh lestvice. Tekmo je v 63. minuti odločil Amar Memić. Šiškarji so zmagali tretjič zapored.



Izidi 11. kroga:
Sobota:
Olimpija : Kalcer Radomlje 2:3 (2:1)
Nedelja:
Aluminij : Bravo 0:1 (0:0)
Domžale : Maribor 3:3 (0:1)
Mura : Koper 0:0
Ponedeljek:
Celje : CB24 Tabor Sežana 2:2

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine