Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Še devetič enako praznovanje: Ibra si je podaril ferrarija

Zlatan Ibrahimović tudi po koncu kariere redno polni vrstice v medijih, tokrat tudi zaradi novega luksuznega jeklenega konjička, ki ga je kupil za rojstni dan.
Zlatan Ibrahimović ostaja zvezdnik tudi po koncu kariere. FOTO: Lucas Boland/Reuters
Zlatan Ibrahimović ostaja zvezdnik tudi po koncu kariere. FOTO: Lucas Boland/Reuters
N. Gr., STA
6. 10. 2024 | 09:00
6. 10. 2024 | 09:23
2:15

Nekdanji kapetan švedske nogometne reprezentance Zlatan Ibrahimović, ki je v četrtek praznoval 43. rojstni dan, si je kot vsako leto kupil enako darilo, svoj deveti ferrari. Tokrat je to model SF 90 XX Spider v črni barvi, z močjo 1030 konjskih moči in vrednostjo, ki jo dnevnik Aftonbladet ocenjuje na približno milijon evrov. Gre za omejeno prestižno proizvodnjo italijanskega proizvajalca luksuznih športnih vozil, ki je omejena na 599 avtomobilov.

Kot je spomnil časnik, si nogometaš že več let za rojstni dan, ki ga praznuje oktobra, podari novega ferrarija. Za 41. rojstni dan si je kupil 812 Competizione za 600.000 evrov, za 42. rojstni dan pa Daytono SP za tri milijone evrov.

To je že deveti avtomobil te znamke, ki je v nogometaševih garažah v Milanu in Stockholmu. Poleg tega ima štiri porscheje v najbolj luksuznih in dodelanih različicah. Njegovo zbirko avtomobilov sestavlja 13 vozil in je po ocenah švedskega avtomobilskega strokovnjaka Mathsa Nilssona, ki ga navaja Aftonbladet, vredna približno 17 milijonov evrov.

Po podatkih časnika ima samo še en Šved najnovejši SF XX Spider. To je Per Gessle, ustanovitelj in skladatelj skupine Roxette. Po informacijah revije Hant so ga zaradi težkega dostopa do omejene serije tega modela priporočili tovarni v Maranellu kot Ibrahimovićevega idola in prijatelja.

image_alt
Ibra meša štrene: Jaz sem gazda, vsi delajo za mene

Revija je izračunala bogastvo nogometaša, ki je trenutno svetovalec pri italijanskem AC Milanu, na dobrih 200 milijonov evrov.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine