Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Sanjski štart slovenskih nogometašev: na Madžarskem zmleli Srbe

Slovenska kadetska nogometna reprezentanca je imenitno odprla nastop na letošnjem evropskem prvenstvu na Madžarskem.
Slovenski nogometni upi so odlično odprli evropsko prvenstvo na Madžarskem. FOTO: NZS
Slovenski nogometni upi so odlično odprli evropsko prvenstvo na Madžarskem. FOTO: NZS
Š. R., STA
18. 5. 2023 | 19:25
18. 5. 2023 | 21:12
2:44

Slovenska kadetska nogometna reprezentanca (do 17 let) je imenitno odprla nastop na letošnjem evropskem prvenstvu na Madžarskem. Potem ko je na treh evropskih prvenstvih iztržila le točko na devetih tekmah (0-1-8), je v prvi tekmi EP 2023 zanesljivo premagala srbske vrstnike s 4:2. Izbranci selektorja Miša Brečka so vodili že s 4:0, potem ko so zadeli gole David Pejičić (4.), Luka Topalović (10.), Aldin Jakupović (34.) in Rene Hrvatin (52.). Ob 20. uri se bosta v tej skupini pomerili še Italija in Španija.

Preberite tudi: Intervju z Mišem Brečkom

Slovenska izbrana vrsta, ki so jo s tribune gledali tudi predsednik NZS Radenko Mijatović, selektor članske ekipe Matjaž Kek in drugi predstavniki krovne nogometne hiše, je odlično odigrala prvi polčas, v katerem je zabila tri gole. Mišo Brečko je postavil v začetno enajsterico naslednja imena: vratar Trivunčević, pred njim Tomšič, Obrić, Golić, Kerin, Pejičić, Veber, Hrvatin, Topalović, Bendra in Jakupović.

»Večino tekme smo delovali, kot smo načrtovali«

»Večino tekme smo delovali, kot smo načrtovali. Moramo ostati pozorni in zbrani. Tako kot ob porazih ni vse slabo, tudi ob zmagi ni vse dobro. Do naslednje tekme smo lahko sproščeni, toda odpravimo lahko veliko slabih stvari, ki smo jih počeli, samozavest pa nam lahko vlijejo dobre stvari. Nismo še opravli posla, ki smo si ga zadali na Madžarskem,« je zatrdil Brečko.

Slovenija bo naslednjo tekmo igrala v Budimpešti 21. maja ob 16.30 proti Španiji, 24. maja (17.00) pa jo v Telkiju čaka Italija. Na Madžarskem igra 16 reprezentanc. V skupini A so Madžarska, Irska, Poljska in Wales, v skupini C Portugalska, Francija, Škotska in Nemčija, v D pa Hrvaška, Nizozemska, Švica in Anglija. Naslov branijo Francozi, ki so lani v finalu premagali Nizozemce. Pet najboljših držav z EP se bo uvrstilo na SP do 17 let. Finale bo 2. junija.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine