Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Salernitana je preložila veliko slavje v Neaplju

Nogometaši Napolija niso izkoristili prve priložnosti, da bi tretjič v zgodovini uradno postali italijanski prvaki.
Boulaye Dia (v sredini) je pokvaril zabavo na neapeljskem štadionu Diega Maradone. FOTO: Ciro De Luca/Reuters
Boulaye Dia (v sredini) je pokvaril zabavo na neapeljskem štadionu Diega Maradone. FOTO: Ciro De Luca/Reuters
Š. R., STA
30. 4. 2023 | 17:31
30. 4. 2023 | 23:39
3:01

Potem ko jim je milanski Inter pred tem naredil uslugo in premagal drugouvrščeni Lazio s 3:1, so Neapeljčani v 32. kolu italijanske nogometne lige igrali le 1:1, tako da je praznovanje za zdaj preloženo.

Mathias Olivera je v 62. minuti dal navijačem Napolija to, kar so si želeli, ko je zadel za 1:0. Toda Salernitana, pri kateri zaradi poškodbe ni bilo Domna Črnigoja, je pokvarila zabavo, saj je Boulaye Dia izid poravnal v 84. minuti. Napoli ima zdaj pred Laziem 18 točk prednosti, do konca je še šest kol. Ekipa Luciana Spallettija bo prej ali slej dosegla tretji naslov po letih 1987 in 1990, prva priložnost za potrditev bo že sredi tedna.

V četrtek Napoli bo gostoval pri Udineseju, a kaj lahko se zgodi, da mu ne bo treba niti zmagati. Vse bo odvisno od izidov Juventusa, ki je danes igral 1:1 v Bologni, potem ko je izenačil Arkadiusz Milik v 60. minuti, ter ostal tretji, in Lazia, ki bosta igrala že v sredo.

Inter je brez pomoči Samirja Handanovića s 3:1 premagal doslej Lazio. Felipe Anderson je sicer rimski zasedbi v prvem polčasu priigral vodstvo, toda v drugem sta preobrat zrežirala dva gola Lautara Martineza in eden Robina Gosensa.

Cremonese in Verona sta si v boju za obstanek razdelila točkovni iztržek za 1:1, Sassuolo pa je z 2:1 odpravil Empoli, pri katerem Peter Stojanović ni igral, Lovra Štubljarja pa ni bilo v kadru. Priložnosti za branjenje ni dobil niti Martin Turk pri Sampdorii, ki je kar z 0:5 izgubila v Firencah proti Fiorentini in jo čaka še težko delo v boju za obstanek. Realnih možnosti pa niti ni več pri genovski ekipi, ki je zbrala le 17 točk in je zadnja.

V soboto so se nogometaši Rome in Milana razšli z 1:1. V Rimu sta oba zadetka padla v končnici tekme. Najprej je v 94. minuti angleški napadalec Tammy Abraham zadel za Romo, toda v 97. minuti je domače veselje prekinil gol belgijskega vezista Alexisa Saelemaekersa. Atalanta pa je v gosteh z 2:1 premagala Torino.

V petek je Lecce z 1:0 ugnal Udinese Jake Bijola in Sandija Lovrića, Spezia Tia Cipota pa je izgubila proti Monzi z 0:2.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine