Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Robustni branilec z diplomo se je preselil v operativne strukturte

Giorgio Chiellini je pri Juventusu, kjer je igralska legenda, dobil službo in bo na položaje vodje nogometnih institucionalnih odnosov.
Na letošnjem evropskem prvenstvu je Giorgio Chiellini zmagovalni pokal za evropskega prvaka predal Špancem. FOTO: Wolfgang Rattay/Reuters
Na letošnjem evropskem prvenstvu je Giorgio Chiellini zmagovalni pokal za evropskega prvaka predal Špancem. FOTO: Wolfgang Rattay/Reuters
16. 9. 2024 | 19:59
16. 9. 2024 | 19:59
1:44

»Vrnil sem se domov, čeprav v drugačni podobi,« je na družbenih omrežjih sporočil nekdanji italijanski nogometni reprezentant in legenda Juventusa Giorgio Chiellini. Na igrišču nepopustljivi borec je okrepil belo-črne vodstvene strukture, potem ko je lansko leto pri 39 letih sklenil igralsko kariero v ZDA pri Los Angeles FC. Chiellinija so v klubu dali položaj vodje nogometnih institucionalnih odnosov in bo neposredno pod izvršnim direktorjem Mauriziem Scanavinom. Chiellini je bil v obdobju igralske kariere tudi »priden študent«, saj je z odliko diplomiral iz poslovne administracije na Šoli za menedžment in ekonomijo Univerze v Torinu. 

»Navdušen sem nad novo avanturo, zavedajoč se odgovornosti, ki jo prinaša. Komaj čakam, da z enako strastjo, kot vedno, prispevam k temu, da Juventus popeljem proti novim ciljem,« je še dodal 40-letnik s 15-letno kariero v Juventusovem dresu in 561. nastopi. Za Azzurre je v Livornu rojeni evropski prvak iz leta 2021 zbral 117 tekem in je na seznamu igralcev z največ reprezentančnimi nastopi na petem mestu.   

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine