Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

»Rdeči biki« na ogrevanju ostali brez Kevina Kampla

Nogometaši Leipziga na domačem igrišču iztržili neodločen izid z igralci berlinske Herthe.
Lukas Klostermann se je takole veselil izenačujočega gola za Leipzig. FOTO: Reuters
Lukas Klostermann se je takole veselil izenačujočega gola za Leipzig. FOTO: Reuters
27. 5. 2020 | 18:30
27. 5. 2020 | 22:46
1:52
Ljubljana – Za nogometaše Leipziga se dvoboj 28. kola v elitni nemški ligi z igralci Herthe ni začel najbolje. »Rdeči biki« so namreč tekmo odprli brez nekdanjega slovenskega reprezentanta Kevina Kampla, ki se je poškodoval med ogrevanjem, za nameček so se gostitelji hitro znašli v zaostanku.

Že v deveti minuti je namreč moštvo iz Berlina v vodstvo popeljal Srb Marko Grujić. Toda veselje gostov ni trajalo dolgo, saj je petnajst minut pozneje na 1:1 izenačil nemški reprezentant Lukas Klostermann. S takšnim izidom se je razpletel tudi prvi polčas na Red Bullovi areni v Leipzigu.

V drugem delu so gostitelji z golom Čeha Patrika Schicka v 68. prešli v vodstvo z 2:1, štirinajst minut pozneje pa je z bele točke na 2:2 poravnal Poljak Krzysztof Piatek in tako postavil končni izid.

Brez zmagovalca sta se danes končali tudi tekmi Augsburg : Paderborn 0:0 in Union Berlin : Mainz 1:1 (Marcus Ingvartsen 33.; Bote Baku 13.), zmag pa so se veselili pri Fortuni Düsseldorf in Hoffenheimu; prvi so z 2:1 (Rouwen Hennings 63., Kenan Karaman 68.; Weston McKennie 53.) strli odpor Schalkeja, drugi pa so s 3:1 (Christoph Baumgartner 11., 46., Steven Zuber 48.; Florian Kainz 60.) premagali Köln.



Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine