Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Predsednik ne da Jana Oblaka

Za Enriqueja Cereza, prvega moža Atletica, je 27-letni Škofjeločan najboljši vratar na svetu.
Jan Oblak bo še naprej nosil dres madridskega Atletica. FOTO: Sergio Perez/Reuters
Jan Oblak bo še naprej nosil dres madridskega Atletica. FOTO: Sergio Perez/Reuters
M. Š., STA
28. 7. 2020 | 14:05
2:46
Ljubljana – Če gre verjeti besedam Enriqueja Cereza, predsednika Atletica, ki jih je dal v pogovoru za španski športni časnik Marca, bo slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak še lep čas nosil dres kluba iz Madrida.

»Jan Oblak je zame najboljši vratar na svetu. Ima pogodbo z Atleticom in pika!« je Cerez odgovoril na vprašanje novinarja, kako komentira številne medijske objave v zadnjem času, ki 27-letnega Škofjeločana postavljajo v novo sredino. Oblak, ki se je v Madrid preselil leta 2014 in ga pogodba z Atleticom veže do 30. junija 2023, je namreč na seznamu želja številnih klubov v Evropi.

Najbolj so se zanj ogreli v Angliji. Po poročanju različnih medijev naj bi bilo vodstvo Chelseaja za Jana pripravljeno plačati 120 milijonov evrov odškodnine in Slovencu dati pogodbo v višini 110 milijonov evrov. Oblak sicer letos prvič po štirih zaporednih sezonah ni osvojil nagrade zamora, ki jo v španskem prvenstvu prejme najboljši vratar. Prehitel ga je Belgijec Thibaut Courtois, čuvaj mreže madridskega Reala.


Prihodnje leto bodo imeli na voljo 400 milijonov evrov


»Spoštujem Courtoisa, ki je eden od najboljših vratarjev na svetu. Na srečo je bil več let naš član, pomagal nam je osvojiti številne trofeje, toda zame je Oblak št. 1 na svetu,« je ponovil Cerezo. Na vprašanje, ali bo slovenski vratar ostal v Atleticu, pa je odvrnil: »Vedno govorim, da ima Oblak pogodbo z Atleticom in da je najboljši vratar na svetu. Ni čudno, da ima ponudbe drugih klubov.«

V nadaljevanju je še dejal, da ima klub veliko dobrih igralcev, zato ne bi rad izpostavil samo enega ali dveh. »Naša moč je celotna zasedba. Oblak je sijajen igralec na svojem igralnem položaju, na katerem ta čas po mojem ni boljšega od njega,« je poudaril predsednik Atletica, ki je zadovoljen z minulo sezono, v katerem so »rdeče-beli« osvojili tretje mesto za Realom in Barcelono. Uvrstitev v ligo prvakov 2020/21 je bil primarni cilj kluba.

Izpostavil je še visoke ambicije, ki jih ima Atletico v iztekajoči se ligi prvakov v Lizboni, kjer se bo v četrtfinalu 13. avgusta pomeril z Leipzigom. Na koncu je še razkril, da bo imel klub v prihodnji sezoni na voljo proračun v višini 400 milijonov evrov.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine