Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Nova odlična reklama za serie A: dramatičen derbi brez zmagovalca

Razburljiv milanski derbi se je v 12. kolu serie A končal z remijem (1:1). Samirja Handanovića v golu Interja je v drugem polčasu rešila tudi vratnica.
Samir Handanović se je izkazal z nekaj dobrimi posredovanji, tudi po strelih Zlatana Ibrahimovića (oba na fotografiji). FOTO: Tiziana Fabi/AFP
Samir Handanović se je izkazal z nekaj dobrimi posredovanji, tudi po strelih Zlatana Ibrahimovića (oba na fotografiji). FOTO: Tiziana Fabi/AFP
J. K., STA
7. 11. 2021 | 17:07
7. 11. 2021 | 22:47
6:04

Po 175. mestnem derbiju med AC Milanom in Interjem imajo več razlogov za zadovoljstvo v taboru »gostujočega« Interja, ki je sicer bolje odprl milanski obračun in povedel po enajstmetrovki Hakana Calhanogluja. Toda Milan je hitro izenačil, Samirja Handanovića je z nespretnim posredovanjem premagal njegov soigralec Stefan de Vrij. Inter je v prvem polčasu dobil še eno, tokrat veliko bolj sporno najstrožjo kazen, ki pa jo je s slabim strelom zapravil Lautaro Martinez. Inter je imel v prvem polčasu tudi veliko priložnost prek Nicoloja Barelle, čigar strel so domači ustavili na črti svojih vrat, Martinez pa je kasneje le za las zgrešil vrata Milana, ki jih je tokrat branil 35-letni Romun Ciprian Tatarusanu.

V drugem polčasu sprva ni bilo veliko priložnosti, terensko premoč pa je imel Inter, a je ni uspel kronati. Arturo Vidal je imel v 72. minuti najlepšo priložnost za goste v drugem delu, a mu je nevaren strel blokiral Pierre Kalulu. Za rdeče-črne, ki so se prebudili šele v zadnje četrt ure, pa je Zlatan Ibrahimović v 83. minuti iz prostega strela močno sprožil skozi živi zid, a je Handanović odlično posredoval. V 90. minuti je bil slovenski vratar že premagan, a ga je po strelu Alexisa Saelemaekersa rešila vratnica, Franck Kessie pa je v nadaljevanju akcije zgrešil. Tako je ostalo pri izidu iz prvega polčasa ter delitvi točk, Milan je tako na vrhu lestvice spet izenačen z Napolijem, medtem ko branilci naslova z druge strani mesta mode še naprej zaostajajo za velikih sedem točk.

Pred milanskim derbijem velika novica: Ševčenko sedel na klop Genoe

Nekdanji ukrajinski nogometni zvezdnik Andrij Ševčenko je novi trener italijanskega prvoligaša Genoe, je klub sporočil na uradni spletni strani. Petinštiridesetletni Ševčenko je nazadnje vodil reprezentanco svoje domovine, z moštvom iz Genove pa je podpisal pogodbo do konca sezone 2023/24. Ševčenko je mesto trenerja v italijanskem prvoligašu prevzel, potem ko je klub odpustil Davideja Ballardinija po deveti zaporedni tekmi brez zmage v serie A.

Andrij Ševčenko pozdravlja navijače po tekmi izločilnih bojev letošnjega evropskega prvenstva na rimskem Olimpicu. FOTO: Alberto Pizzoli/Reuters
Andrij Ševčenko pozdravlja navijače po tekmi izločilnih bojev letošnjega evropskega prvenstva na rimskem Olimpicu. FOTO: Alberto Pizzoli/Reuters

Ukrajinski strokovnjak je kot igralec največji pečat pustil pri Milanu, za katerega je v dveh različnih obdobjih na 324 tekmah dosegel 175 golov. Dvakrat je bil najboljši strelec italijanskega prvenstva, s klubom pa je osvojil tako serie A kot ligo prvakov. Kariero je začel pri Dinamu iz Kijeva, igral pa je še za Chelsea. Po igralski karieri, ki jo je sklenil julija 2012, je Ševčenko najprej sedel na klop domače reprezentance kot pomočnik trenerja, julija 2016 pa je postal še selektor in izbrano vrsto popeljal do četrtfinalnega nastopa na letošnjem evropskem prvenstvu.

Genoa v prvenstvu sicer zaseda 18. mesto z vsega eno zmago in petimi neodločenimi izidi ter šestimi porazi.

Črnigojeva Venezia ugnala Romo Joseja Mourinha

Venezia, za katero je slovenski reprezentant Domen Črnigoj odigral prvi polčas, je v 12. kolu italijanskega nogometnega državnega prvenstva ugnala Romo s 3:2. Beneški klub je tako napredoval na 14. mesto, varovanci Portugalca Joseja Mourinha pa ostajajo na petem, a s precejšnjim zaostankom za vrhom.

V Benetkah je v zgodnjem popoldanskem obračunu Venezia presenetila Romo. Po prvem polčasu je sicer bolje kazalo Rimljanom, ki so vodili z 2:1 po zadetkih Eldorja Šomurodova (43.) in Tammyja Abrahama (45.). Za domače je v tretji minuti zadel Mattia Caldara. V drugem polčasu pa sta za preobrat poskrbela Mattia Aramu (65.) in David Okereke (74.). Roma je ostala na petem mestu 12 točk od vodilnih klubov, Venezia pa je vknjižila tretjo zmago in je napredovala na 14. mesto.

Napoli je zvečer gostil Verono in uspel zgolj remizirati (1:1), ob isti uri se je slovenski reprezentančni vratar Vid Belec s Salernitano mudil na gostovanju pri Laziu in izgubil z 0:3. V soboto je Atalanta Josipa Iličića, ta je v igro vstopil v 63. minuti, v gosteh premagala Cagliaru z 2:1, Juventus je z 1:0 doma premagal Fiorentino, Spezia pa je bila z 1:0 boljša od Torina. Že v petek sta se Empoli in Genoa razšla brez zmagovalca (2:2). Leo Štulac je za Empoli igral do 59. minute, Petar Stojanović pa je manjkal zaradi rumenih kartonov.

Verona zdržala le z devetimi na igrišču

Napoli je tako začasno sam na vrhu serie A, ima namreč 32 točk, eno več od drugega Milana, osem točk zaostanka pa ima Inter. Sinje modri so sicer ostali neporaženi po dvanajstih tekmah, a iztržil le remi. Verona je povedla v 13. minuti po golu Giovannija Simeoneja, pet minut kasneje pa je izenačil Giovanni Di Lorenzo. Verona je zaključek dvoboja dočakala le z devetimi igralci v polju, potem ko sta bila izključena Daniel Bessa in Nikola Kalinić, a Neapeljčani v petih minutah sodnikovega dodatka niso uspeli streti gostov.

Slovenski reprezentančni vratar Vid Belec, ki je branil vso tekmo, je bil s Salernitano nemočen proti Laziu. Iz svoje mreže je pobral tri žoge, potem ko so bili za Rimljane natančni Ciro Immobile (31.), Pedro Rodriguez (36.) in Luis Alberto (69.). Salernitana ostaja predzadnja, Lazio pa je z 21. osvojeno točko prehitel Romo na petem mestu.

V popoldanskem sporedu sta se zmag veselila tudi Bologna in Udinese. Prva je z 2:1 ugnala Sampdorio, Videmčani pa so bili po preobratu boljši od Sassuola s 3:2.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine