Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Posebnež zaradi neuglajene italijanščine odgovarjal v portugalščini

Jose Mourinho je kljub zmagi Rome v svojem slogu bil boj z mediji, sodniki. Njegova tarča je bil sodnik Matteo Marcenaro.
Karizmatični trener Rome Jose Mourinho je znova uprizoril šov, ki je odmeval. FOTO: Alberto Lingria Reuters
Karizmatični trener Rome Jose Mourinho je znova uprizoril šov, ki je odmeval. FOTO: Alberto Lingria Reuters
G. N.
4. 12. 2023 | 08:47
4. 12. 2023 | 08:47
1:48

Roma je v italijanskem nogometnem prvenstvu na gostovanju v Sassuolu zmagala z 2:1 po preobratu in zaostanku z 0:1, po tekmi pa je v ospredje znova stopil trener Jose Mourinho. Najprej je v svojem slogu pozdravljal vsakega igralca za uspeh, potem pa je pred televizijskimi kamerami izpeljal svoj šov, kakršnega zna le on. Na vprašanja je odgovarjal v svojem materinem jeziku, navkljub odličnemu znanju italijanščine. Dan prej se je posredno lotil glavnega sodnika Mattea Marcenara.

»Ko sem govoril o čustveni stabilnosti, sem ciljal na vrhunskost, ki je nujna za tekme na tej ravni,« je pojasnil svoje izzivanje dan prej, s katerim je dvignil strasti in sprožil napetosti za tekmo, ki jo je Roma v zmago spremenila po zasluženi izključitvi domačega igralca. Portugalec je z zvrhano mero ironije pojasnil, zakaj je izbral portugalščino.

»Moja italijanščina ni dovolj uglajena,« je povedal in zmagi dal junaški pridih. »To je bila zmaga igralcev, kluba in športnega direktorja Pinta, ki se jima moram zahvaliti za podporo, čustveno stabilnost  v zadnjih 24 urah in tudi za zaupanje,« je razlagal 60-letni trener.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine