Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Mourinho se poslavlja, njegov stolček zanima velikega rivala

Jose Mourinho naj bi po treh letih zapustil Romo in se podal novim izzivom naproti. Služba zanima Antonia Conteja, s katerim imata odnos kot pes in mačka.
Jose Mourinho in Antonio Conte sta se večkrat sporekla ob igrišču. FOTO: AFP
Jose Mourinho in Antonio Conte sta se večkrat sporekla ob igrišču. FOTO: AFP
17. 10. 2023 | 10:55
17. 10. 2023 | 11:01
1:35

Jose Mourinho (60) bo nadaljeval sloves trenerske ptice selivke. Po koncu sezone bo zapustil klop Rome, ki je slabo štartala in je na 10. mestu v serie A.

Portugalčeva triletna pogodba se bo iztekla junija prihodnje leto, pogovorov o podaljšanju pa ni in jih tudi ne bo, trdijo italijanski mediji. Mourinho bo tako prevzel nov evropski klub ali pa sprejel ponudbo iz Savdske Arabije.

Roma bo iskala novega trenerja, zanimanje je že izrazil Antonio Conte (54), ki nima službe, odkar je lani zapustil Tottenham. »Zavrnil sem ponudbe z Bližnjega vzhoda, ker želim delati v Italiji. Nekega dne bi rad izkusil Romo ali Napoli,« je povedal Conte, ki bi ga gotovo zanimala tudi vrnitev v Juventus, s katerim je osvojil tri scudette (2011-2014).

Jose Mourinho zapušča klop Rome. FOTO: Reuters
Jose Mourinho zapušča klop Rome. FOTO: Reuters

Mourinho, ki je med drugimi vodil Porto, Chelsea, Inter, Real Madrid, Manchester United in Tottenham, si za naslednika prav gotovo ne bi izbral Conteja, s katerim sta velika rivala in sta se v Italiji in Angliji večkrat zapletla v prepir.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine