Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Postecoglou boljši od Guardiole in Mourinha

Nihče še ni bolje začel zgodbe v premier league kot Avstralec na klopi Tottenhama. Sedem zmag in dva remija v gosteh je izkupiček moštva brez Harryja Kana.
Ange Postecoglou še ne pozna poraza v Angliji. FOTO: Glyn Kirk /AFP
Ange Postecoglou še ne pozna poraza v Angliji. FOTO: Glyn Kirk /AFP
24. 10. 2023 | 12:59
24. 10. 2023 | 13:14
1:49

Ko je najboljši strelec Harry Kane odšel v Bayern in je ekipo Tottenhama prevzel malo znani Ange Postecoglou, klubu iz severnega Londona niso napovedovali šampionskih časov. Toda 58-letni Avstralec grških korenin, ki je prišel iz Celtica, je preporodil ekipo, ki je sinoči premagala Fulham z 2:0 (Son, Maddison) in znova zavzela vrh premier league.

Postecoglou je ob tem postal trener, ki je najboljše začel sezono v Angliji. Na prvih devetih tekmah je zbral 23 točk za sedem zmag in dva remija, kar ni pred tem uspelo nikomur. Drugo mesto si zdaj z 22 točkami delita Guus Hiddink (Chelsea, 2009) in Mike Walker (Norwich, 1992). Maurizio Sarri, Carlo Ancelotti, Unai Emery, Frank Clark, Thomas Tuchel in John Gregory so vpisali po 21 točk.

Pep Guardiola je v prvih devetih kolih zbral 20 točk, ko je leta 2016 prevzel Manchester City, enak izkupiček je uspel Chelseajevi trojici Jose Mourinho, Luiz Felipe Scolari in Avram Grant ter Timu Sherwoodu in Philu Brownu.

Od aktualnih trenerjev je Erik ten Hag na klopi Manchester Uniteda lani dosegel 16 točk, Mikel Arteta pred tem z Arsenalom 14 ter Mauricio Pochettino (Southampton, 2013) in Jürgen Klopp (Liverpool, 2015) zgolj 12 v njunih prvih sezonah v premier league.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine