Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Po klavrnem večeru v Oslu sledi pomemben izziv v Aziji

Poraz reprezentance v Oslu, naslednji izziv v ligi narodov bo sledil v nedeljo popoldne ob meji Kazahstana s Kirgizijo.
Takole so se veselili Norvežani prvega gola Erlinga Brauta Haalanda v Oslu. FOTO: Reuters
Takole so se veselili Norvežani prvega gola Erlinga Brauta Haalanda v Oslu. FOTO: Reuters
11. 10. 2024 | 05:00
4:43

V nadaljevanju preberite:

Slovenska nogometna reprezentanca je v Oslu izgubila prvič po lanskem novembru in je končala niz dvanajstih tekem brez poraza (5-7-0), če odmislimo tekmo s Portugalsko na letošnjem euru, ki so jo odločile enajstmetrovke. Lani ob tem času so bili v Københavnu boljši Danci (1:2), ob letu osorej so izbrance selektorja Matjaža Keka zmleli Norvežani (0:3). Slovencem realno preostane boj za obstanek v skupini lige narodov B3, ki bo aktualen že v nedeljo popoldne (15) v Kazahstanu.

Okrog slovenskega tabora se je očitno nakopičilo preveč težav, da bi lahko stotnija gostujočih navijačev lahko upala na kaj več. Nekaj poškodovanih oziroma obolelih reprezentantov, slabša forma fantov, ki so prišli na oktobrski zbor izbrane vrste in odhod trenerja Boštjana Cesarja dan pred poletom reprezentančnega letala v Oslo – to je bilo preveč dejavnikov, ki ne morejo vplivati na uspeh drugače kot negativno.

Da so slovenske ekipe poslabšale bilanco z litovskim sodnikom Lukjančukasom na 0-0-5 (!), je gotovo zanimivo, toda sodi med naključja. Manj naključen je bil razplet 12. tekme Norveške in Slovenije (po novem 7-3-2 za vikinge). Več v članku.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine