Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Avstrijska učna ura za Kazahstance

V Linzu je domača vrsta slavila zmago s 4:0, razmerje strelov pa je bilo kar 30:5. V nedeljo v metropoli Zgornje Avstrije še gostovanje Haalanda in soigralcev.
Avstrijski nogometaši (v ospredju udarni as Marcel Sabitzer) so nasmejano zapuščali igrišče. FOTO: Elisabeth Mandl/Reuters
Avstrijski nogometaši (v ospredju udarni as Marcel Sabitzer) so nasmejano zapuščali igrišče. FOTO: Elisabeth Mandl/Reuters
S. U.
10. 10. 2024 | 22:47
10. 10. 2024 | 22:47
1:29

Še bolj prepričljivi kot norveški nogometaši proti našim reprezentantom so bili avstrijski gostitelji proti Kazahstancem. Le da je bil tu promet še bolj enosmeren po avstrijskih željah, kot v bolj enakovrednem norveško-slovenskem uvodnem polčasu.

Avstrija se je tako povsem zasluženo veselila zmage s 4:0 (Baumgartner 7., Lienhart 53., Sabitzer 56., Seidl 79.) in poskrbele za veselje 19.000 rojakov na razprodanem štadionu v Linzu ter seveda še vseh tistih, ki so na daljavo prek TV prenosa spremljali rdeče-belo-rdečo izbrano vrsto. Razmerje strelov je bilo kar 30:5 (na vrata 9:1) za gostitelje, posest žoge v odstotkih pa 66:34.

Kazahstanci so tako po zadnjem gostovanju v Stožicah in takrat porazu z 0:3 drugič zapored prepričljivo izgubili, Avstrijci pa po bledi septembrski beri ene točke na dveh tekmah zdaj optimistično pričakujejo nedeljsko predstavo, vnovič v Linzu, z Norveško. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine