Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Liga narodov: V prvi postavi tudi Balkovec in Petrović (20.45)

Slovensko nogometno reprezentanco v ligi narodov v oktobrskem oknu čakata zahtevni gostovanji na Norveškem (danes, 20.45) in v Kazahstanu.
Forma Benjamina Šeška krati spanec tekmecem. FOTO: Leon Vidic
Forma Benjamina Šeška krati spanec tekmecem. FOTO: Leon Vidic
10. 10. 2024 | 18:00
10. 10. 2024 | 19:47
3:02

Septembrski reprezentančni termin je potrdil, da je Slovenija tudi po uspešnem euru pripravljena na velike podvige. Štiri točke proti Avstriji in Kazahstanu so bile dober uvod, potrditi jih bo treba na zahtevnih gostovanjih v Oslu (20.45) in Almatyju (nedelja, 15.00). V zasedbi Slovenije je več poškodb in bolezni, kot bi si jih selektor Matjaž Kek želel.

Alexander Sorloth in Erling Braut Haaland bosta izzvala slovensko obrambo. FOTO: Reuters
Alexander Sorloth in Erling Braut Haaland bosta izzvala slovensko obrambo. FOTO: Reuters

Prva (trajna) sprememba se je zgodila v strokovnem štabu, Boštjan Cesar ni več pomočnik selektorja in je tik pred tem, da prevzame vodenje NK Maribor. Na odhod Cesarja se bo Kek prilagodil, tako kot se je moral tudi na spremembe v začetni enajsterici, ki mu sicer niso blizu. Prva izbira na levem krilu Jan Mlakar je poškodovan, enako velja za Davida Brekala, ki je septembra zakrpal luknjo na desnem boku, ki je nastala po poškodbi Žana Karničnika, zdaj se je nogometašu Celja na seznamu odsotnih pridružil še Brekalo.

image_alt
Slovenci na Norveškem: treba bo premagati tudi tradicijo in sodnika

Možnosti je bilo veliko, na koncu se je Kek v obrambi odločil za izkušenega Jureta Balkovca, Erik Janža pa bo moral zamenjati bok, na katerem igra. To različico je Kek že preizkusil, prvič pa v prvi postavi na levem krilu priložnost dobiva Dejan Petrović, ki je standardni član začetne enajsterice pri Rijeki.

 »Imamo štiri točke, začeli smo dobro, mogoče je zdaj malce več ne ravno negativne klime, ampak situacije, ki ni bila običajna v zadnjem času. Bomo videli, kako bomo reagirali na te izzive. Vemo, kaj nas čaka na Norveškem, to bo še veselo. Hočem pa, da je Slovenija prepoznavna, agresivna, tudi v močnem defenzivnem bloku,« pred tekmo napoveduje Kek.

Slovence danes čakajo zelo močni nasprotniki, ki bodo tudi brez odsotnega zvezdnika in kapetana Arsenala Martina Ødegaarda zelo nevarni. Predvsem v konici napada, kjer sta robustna Erling Haaland in napadalec madridskega Atletica Aleksander Sørloth. Slovence čaka težko delo tudi ob prekinitvah, ki so močno orožje Norvežanov.

V slovenski skupini B3 bo danes, prav tako ob 20.45, Avstrija gostila Kazahstan.

Norveška – Slovenija 0:0 (-:-)
Norveška: Nyland; Ajer, Hanche-Olsen, Østigard, Møller Wolfe; Ryerson, Berge, Thorsby; Sørloth, Haaland, Nusa.
Slovenija: Oblak; Janža, Bijol, Drkušić, Balkovec; Petrović, Elšnik, G. Čerin, Stojanović; Šeško, Šporar.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine