Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Po 180 minutah Maribor od -4 do -1

V derbiju 22. kola 1. SNL sta vijolično zmago proti Muri z 2:1 priigrala Rok Kronaveter in Andrej Kotnik
Maribor s strelcem Rokom Kronavetrom (v sredini) je bil prvem polčasu boljši, v drugem so Sobočani oblegali vrata vijoličnih. FOTO: Sobota.info
Maribor s strelcem Rokom Kronavetrom (v sredini) je bil prvem polčasu boljši, v drugem so Sobočani oblegali vrata vijoličnih. FOTO: Sobota.info
26. 2. 2020 | 21:35
26. 2. 2020 | 21:36
8:48
V derbiju 22. kola 1. SNL v lepo zapolnjeni Fazaneriji je bil Maribor boljši v prvem polčasu, Mura v drugem, a zmagal je prvak. Rok Kronaveter je za vijolične zadel v 17. minuti, v drugem polčasu je Luka Šušnjara izenačil, Andrej Kotnik pa v 86. minuti vijoličnim priigral izjemno pomembne točke. Zaostanek Maribora za vodilno Olimpijo po 180 spomladanskih minutah znaša pičlo točko. Prvo zmago v SNL je dočakal sloviti Mauro Camoranesi, njegov CB24 Tabor je Domžalam prizadejal še drugi poraz.

V sedmem poskusu je Darko Milanič našel recept, kako prelisičiti tekmeca na soboški klopi Anteja Šimundžo. Njegovo zadnjo začimbo je upodabljal rezervist Andrej Kotnik, ki je v zaključnih minutah, v katerih je dišalo po razpletu brez zmagovalca, izkoristil izjemno globinsko podajo Mitje Vilerja. Z leve strani proti sredini je stekel izza domačih branilcev Žige Kousa ter Jana Gorenca in s strelom v vratarjev kot izstrelil na noge vijolično posadko na klopi za rezervne igralce in na tribunah.



»Zmaga po takšnem garanju je prava nagrada. V prvem polčasu smo bili odlični, v drugem je bila Mura fantastična. Nismo ji mogli slediti, bili smo pasivni, dokler nismo opravili menjav. Potrebovali smo svežino, da smo vzpostavili ravnotežje in prevzeli pobudo. Gol? Odlično Kotnikovo gibanje in odlična Vilerjeva podaja,« je bil izjemno vesel Milanič.


Amir Dervišević (najvišji) je v prvem polčasu uspešno vodil Mariborovo igro in se odlikoval tudi v zanj slabšem delu igre v zračnih dvobojih, v drugem pa so Sobočani oblegali vrata vijoličnih. FOTO: Sobota.info
Amir Dervišević (najvišji) je v prvem polčasu uspešno vodil Mariborovo igro in se odlikoval tudi v zanj slabšem delu igre v zračnih dvobojih, v drugem pa so Sobočani oblegali vrata vijoličnih. FOTO: Sobota.info


Maribor trpel in se rešil


Mure v prvih 45 minutah ni bilo veliko videti, bila je v senci Mariborčanov, ki so gol napovedovali od prve minute. Dosegel ga je, kdo drug, kot Rok Kronaveter. Mojstrsko je s 17 m z desne strani z levo nogo žogo usmeril v desni spodnji kot soboških vrat. Domači vratar Dean Šafarić je bil nemočen, a tudi ne posebej prepričljiv.

Mura se je izvlekla in dobila priložnost za popravni izpit v drugih 45 minutah. Do nesrečnega gola ga je opravljala skoraj z »desetico«. Mariborčane je stiskala, nizala priložnosti, izenačila. Več ni šlo.

»Zaslužili smo si vsaj točko,« se domači trener Ante Šimundža kar ni mogel sprijazniti s tem, da so črno-beli ostali brez ene same točke.

»Iz enega strela je zadel Maribor,« je ugotavljal in na koncu, kot nekdanji odlični napadalec, ošvrknil svojega jokerja s klopi Andrijo Filipovića, ki je imel v 92. minuti na svoji igralni levi nogi izenačenje. Na sredini roba kazenskega prostora se je znašel sam pred vratarjem Kenanom Pirićem in streljal izjemno slabo. Daleč od vrat.

»V takšnih položajih se žoga podaja v vrata in ne udarja,« je pojasnil, da je v Hrvatovi izvedbi manjkal ščepec prefinjenega občutka.

 

 

Celjani so zamudili veliko priložnost, da bi še bolj posegli v boj za prvaka. FOTO: Jure Eržen/Delo
Celjani so zamudili veliko priložnost, da bi še bolj posegli v boj za prvaka. FOTO: Jure Eržen/Delo

 

Prva zmaga Maura Camoranesija


Že videno. Ko se je Celju nasmihalo, da bo še korak bliže najboljšim, je klecnilo. V Bravu je imelo razpoloženega tekmeca. Šišensko moštvo je bilo dvakrat v prednosti, pri prvem vodstvu je domači vratar Matjaž Rozman Ljubljančanu Mustafi Nukiću ubranil še 11-m, a se je v finišu krčevito branilo pred znova všečnimi, kombinatornimi, a nesrečnimi Celjani.

»Za kaj več nismo bili zreli,« je ob še enem zdrsu, drugem spomladi, ugotavljal Andrej Razdrh, ki Domžal niti po igralskem remontu ne more spraviti k sebi. Domžalčani so celo prvi dosegli gol po nerodnosti domačega vratarja Ariana Renerja, a to je bilo premalo. Bojeviti Sežanci, pri katerih je bil v igri viden agresiven, srčen in nepopustljiv argentinski značaj, ki ga neguje Camoranesi, so z atraktivnima goloma poraz spremenili v zmago.

»Domžalčani so prvih petnajst minut imeli premoč, več žoge v svoji posesti, potem pa smo mi prevzeli vajeti igre v svoje noge in tudi izenačili. V drugem polčasu smo bili rahlo utrujeni, ampak imeli smo več priložnosti,« je pot do prve slovenske zmage opisal Camoranesi.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine