Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Pet golov Atalante, a brez Iličićevega

V 13. kolu italijanskega nogometnega prvenstva moštvo iz Bergama premagalo Spezio, Juventus po dveh 11-m ugnal Lazio, poraz Milana.
Za Josipa Iličića in druge nogometaše Atalante je bila vrnitev v ligaški ritem po reprezentančnih tekmah učinkovita. FOTO: Miguel Medina/FPA
Za Josipa Iličića in druge nogometaše Atalante je bila vrnitev v ligaški ritem po reprezentančnih tekmah učinkovita. FOTO: Miguel Medina/FPA
G. N., STA
20. 11. 2021 | 17:47
20. 11. 2021 | 23:35
2:45

Nogometaši Atalante so skupaj z Josipom Iličićem, ki je igral do 60. minute, za uvod 13. kolo italijanske lige premagali Spezio s 5:2 in zadržali četrto mesto na lestvici. V Bergamu, kjer je Iličić igral do 60. minute, je Spezia povedla v 11. minuti, ko je odbito žogo v mrežo pospravil M'Bala Nzola. Potem pa je vse steklo po željah domače zasedbe. Ta je izenačila v 18. minuti, ko je zadel Mario Pašalić, povedla v 38. minuti, ko je Duvan Zapata po ponovljenem strelu le unovčil enajstmetrovko, prednost pa povečala v 41. minuti z novim Pašalićevim golom. Luis Muriel v 84. in Ruslan Malinovskij v 89. minuti sta postavila le še piko na i visoki zmagi. V sodniškem dodatku je Nzola le še kozmetično popravil končni izid.

V Rimu je Lazio brez prvega strelca Cira Immobileja gostil Juventus, slednji, ki je med drugim pogrešal Giorgia Chiellinija, Paula Dybalo in Federica Bernardeschija, pa je zmagal po dveh golih Leonarda Bonuccija iz enajstmetrovk, in sicer v 23. in 83. minuti.

Juventusov Leonardo Bonucci je v Rimu dvakrat zabil iz najstrožje kazni. FOTO: Alberto Lingria/Reuters
Juventusov Leonardo Bonucci je v Rimu dvakrat zabil iz najstrožje kazni. FOTO: Alberto Lingria/Reuters

Fiorentina je gostila Milan, ki ima na drugem mestu toliko točk kot vodilni Napoli, a zdaj tudi prvi poraz, s 3:4, v sezoni. Firenčani so prvi polčas dobili z 2:0 po golih Alfreda Duncana in Riccarda Saponare. Dušan Vlahović je v 60. minuti povišal že na 3:0. Zlatan Ibrahimović je nato z goloma v petih minutah Milan vrnil v igro, toda Vlahović je v 86. minuti zadal še zadnji udarec Milanu in dosegel svoj deseti gol sezone, s katerim se je na vrhu lestvice strelcev pridružil Immobileju. Avtogol domačina Lorenza Venutija je le še ublažil poraz Milana.

V nedeljo se bosta najprej ob 12.30 merila Sassuolo in Cagliari, ob 15.00 bo Venezia Domna Črnigoja, ta zaradi poškodbe ne bo igral, gostovala pri Bologni, Salernitana Vida Belca pa bo gostila Sampdorio. Ob 18.00 bo branilec naslova Inter Milano s Samirjem Handanovićem igral z Napolijem, ob 20.45 pa bo še tekma Genoe, ki jo bo prvič vodil Andrej Ševčenko, in Rome. V ponedeljek bodo krog končali Hellas Verona in Empoli Lea Štulca in Petra Stojanovića (18.30) ter Torino in Udinese (20.45).

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine