Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Pep Guardiola kot nekoč Alex Ferguson

Pred današnjim spektaklom prvi mož stroke Manchester Cityja izžareva sproščenost.
Pep Guardiola je pripravljen za novo veliko predstavo. FOTO: Carl Recine/Reuters
Pep Guardiola je pripravljen za novo veliko predstavo. FOTO: Carl Recine/Reuters
29. 5. 2021 | 10:29
1:25
Približuje se 5. obletnica prihoda Pepa Guardiole na vročo klop Manchester Cityja, ki pa je ne glede na razplet drevišnje velike tekme s Chelseajem, kot pravi, še dolgo ne bo zapustil. Seveda mu bodo krojili usodo predvsem rezultati, toda po današnjih zapisih otoškega tiska, denimo Daily Mirrorja, bo zgodba Katalonca v Manchestru še zelo bogata. 

»Lahko si mislimo, da se klubu obeta dinastija Pepa Guardiole, podobno kot tista Alexa Fergusona pri Manchester Unitedu, ki jo je prekinil prav ta španski strokovnjak z Barcelono, ko je rdeče vrage premagal v finalu lige prvakov pred 10 leti na Wembleyju s 3:1,« so zapisali na spletni strani omenjenega časnika.

Seveda bo tekma nocoj zbujala različna čustva, toda ob zadnjem srečanju s poročevalci je bil videti Guardiola prav sproščen, obenem je večkrat v zadnjih tednih dal vedeti, da razmišlja o dolgoročni prihodnosti pri omenjenem klubu. Pa že zdaj je pri tem dlje na trenerski klopi kot pri svoji Barceloni, kjer je v tej vlogi preživel štiri leta, ter pozneje Bayernu, čigar trener je bil tri leta.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine