Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Padel tudi Belfast, Nemčija še ni bila tako blizu kot zdaj

Slovenska nogometna reprezentanca je v četrtem poskusu prvič zmagala tudi na Severnem Irskem. Novembra derbija z Dansko in Kazahstanom.
Takole je strelec edinega gola Adam Gnezda Čerin stekel proti slovenski klopi, kjer ga je prvi pričakal Boštjan Cesar. Foto Lorraine Osullivan/Reuters
Takole je strelec edinega gola Adam Gnezda Čerin stekel proti slovenski klopi, kjer ga je prvi pričakal Boštjan Cesar. Foto Lorraine Osullivan/Reuters
18. 10. 2023 | 05:00
18. 10. 2023 | 07:27
6:02

V nadaljevanju preberite:

Kakšen uspeh je ustvarila slovenska nogometna reprezentanca! Potem ko je septembra zmlela San Marino in Severno Irsko, je mesec zatem prvič doslej premagala Finsko in premierno osvojila še Belfast. Evropsko prvenstvo v Nemčiji je zdaj realen cilj izbrane vrste selektorja Matjaža Keka, ki jo novembra čaka skok v København in najbrž ključna tekma ciklusa, derbi s Kazahstanom. Slednji je namreč presenetljivo zmagal v Helsinkih.

Slovenci so od prvega sodnikovega žvižga krenili, kot da bi igrali v Stožicah, ne pa na štadionu, na katerem v prvih treh poskusih – v boju za SP 2010, EP 2012 in eni prijateljski tekmi – niso zabili niti enega gola. Toda Matjaž Kek in njegova pomočnika Boštjan Cesar ter Milivoje Novaković so dočakali tudi to, kar jim ni uspelo v letih 2009 in 2011: gol, in to že v prvem polčasu.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine