Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Očitno brez kapetana v derbiju

Marco Reus, nemški reprezentant in as Borussie iz Dortmunda, se je poškodoval v začetku februarja, kot kaže, pa je zanj že konec sezone.
Dortmund ostaja v boju za nemški vrh, pa četudi igra brez svojega kapetana Marca Reusa. FOTO: Reuters
Dortmund ostaja v boju za nemški vrh, pa četudi igra brez svojega kapetana Marca Reusa. FOTO: Reuters
20. 5. 2020 | 08:07
1:39
Četudi na največjem nemškem nogometnem štadionu v soboto ni bilo gledalcev, so se mnogi v Porurju razveselili derbija med Dortmundom in Schalkejem, ob domači zmagi s 4:0 so uživali zlasti privrženci rumeno-črne domače barve. Za svoje ljubljence so stiskali pesti bodisi pred TV zasloni bodisi v gostinskih vrtovih, obenem zdaj že odštevajo do naslednje velike predstave: naslednjo sredo, 27. t. m., bo namreč dvoboj dveh najuspešnejših nemških nogometnih moštev zadnjega desetletja. V Dortmundu bo gostoval Bayern iz Münchna, z zmago bi se gostitelji močno približali vodilnemu moštvu v boju za naslov prvaka.

Kot kaže, pa bo domača zasedba vnovič brez kapetana Marca Reusa. Zapis s spletne strani vselej dobro obveščenega Bilda, sicer najbolj branega nemškega dnevnika, so citirali po vsej državi, gre pa predvsem zato, da se omenjeni nogometaš po poškodbi desne noge v začetku februarja, ki jo je staknil na pokalni tekmi proti Bremnu (2:3), še vedno ni vrnil k treningu. Sprva naj bi počival štiri tedne, nato so mu že ukrepi proti širitvi koronavirusa podaljšali prisilni počitek, toda še naprej se ne počuti dobro, zato zanj zdaj ni vprašljiv le omenjeni prihajajoči derbi, temveč sploh ves preostanek te sezone.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine