Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Oblak ni mogel preprečiti poraza Atletica

V derbiju 30. kola elitne španske lige so nogometaši Barcelone strli odpor Madridčanov.
Ferran Torres je takole premagal Jana Oblaka. FOTO: Lluis Gene/AFP
Ferran Torres je takole premagal Jana Oblaka. FOTO: Lluis Gene/AFP
M. Š., STA
23. 4. 2023 | 18:52
23. 4. 2023 | 18:54
2:00

Nogometaši Barcelone so v derbiju 30. kola španskega prvenstva na štadionu Camp Nou z 1:0 strli odpor igralcev madridskega Atletica. Katalonci imajo tako osem kol pred koncem elitnega ligaškega tekmovanja na španskih tleh lepo prednost pred obema kluboma iz prestolnice: Real namreč zaostaja za enajst, Atletico pa že za 16 točk.

Navijači Barcelone so se zmagovitega gola veselili v končnici prvega polčasa, ko je slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka po podaji Brazilca Raphinhe premagal Ferran Torres.

Drugouvrščeni madridski Real je včeraj vpisal dvajseto zmago v tej sezoni španskega prvenstva, potem ko je na štadionu Santiago Bernabeu z 2:0 ugnal Celto. Prvi zadetek je dosegel Marco Asensio v 41. minuti, na začetku drugega polčasa pa je končni izid postavil Brazilec Eder Militao.

Pomembno zmago v boju za ligo prvakov je zabeležil Real Sociedad, ki je doma po zaostanku z 0:1 premagal Rayo Vallecano z 2:1. Četrtouvrščena baskovska ekipa ima pred petouvrščenim Betisom, ki je v soboto klonil proti Osasuni z 2:3, šest točk naskoka.

Athletic Bilbao je v Almerii zmagal z 2:1, Valladolid je bil boljši od Girone z 1:0, na petkovi uvodni tekmi pa sta se Espanyol in Cadiz razšla brez golov.

Na današnji prvi tekmi je Valencia v gosteh ugnala Elche z 2:0.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine