Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Nov slovenski moto: zabiti gol več, ne prejeti enega manj

Slovensko nogometno reprezentanco v kvalifikacijah čaka srdit boj predvsem s Finsko in Dansko. Kek v nasprotju s svojo filozofijo začasno stavi na napad.
Benjamin Šeško lahko zadane tudi iz na videz nenevarnega položaja, kot je to Severni Irski dokazal pri tretjem golu z roba kazenskega prostora. Foto Voranc Vogel
Benjamin Šeško lahko zadane tudi iz na videz nenevarnega položaja, kot je to Severni Irski dokazal pri tretjem golu z roba kazenskega prostora. Foto Voranc Vogel
8. 9. 2023 | 17:00
8. 9. 2023 | 20:14
5:14

V nadaljevanju preberite:

Morda smo v četrtkovem večeru v Stožicah pospremili začetek nove dobe slovenske reprezentance, ko bo enajsterico na igrišču krasila poletna, napadalna igra, a tudi manj trdna obramba. Nedeljska tekma (20.45) s San Marinom nikakor ne bo le formalnost, zmaga bo v lovu za vozovnico za euro nujna, vsaj tako pomemben za možnosti Slovenije bo tudi skandinavski dvoboj v Helsinkih. Boj za vrh v skupini H ostaja zelo napet.

Malokdo je na tekmi s Severno Irsko pričakoval odprt dvoboj z veliko priložnostmi, še manj pravo golijado. »Lahko smo ponosni, kako smo odigrali tekmo. Dosegli smo štiri gole proti reprezentanci, ki jih prejema zelo malo. V Stožicah je vedno lepo zadeti, to je moj dom, večer mi bo ostal v lepem spominu. A zdaj moramo pogled usmeriti naprej, že kmalu nas čaka San Marino in današnjo predstavo moramo potrditi s tremi točkami,« je bil dobro razpoložen z dvema zadetkoma slovenski junak Andraž Šporar. »Špoki« je spomnil na svoje najboljše trenutke v Olimpijinem dresu, v reprezentanci pa v paru z Benjaminom Šeškom iz tekme v tekmo deluje bolje.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine