Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Po strelskem šovu v Stožicah raste optimizem

Slovenija je v kvalifikacijah za EP po dveh golih Šporarja ugnala Severno Irsko s 4:2. Navduševal tudi Benjamin Šeško, obramba precej manj.
Andraž Šporar je bil junak slovenske zmage z dvema goloma. Foto Borut Živulović/Reuters
Andraž Šporar je bil junak slovenske zmage z dvema goloma. Foto Borut Živulović/Reuters
8. 9. 2023 | 05:00
8. 9. 2023 | 10:19
4:33

V nadaljevanju preberite:

Slovenska nogometna izbrana vrsta je v Stožicah v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo pričakovala trd obračun s Severno Irsko, gledalci pa so dobili strelski šov in domačo zmago s 4:2. Junaka pomembnih treh točk sta bila udarna aduta v napadu Benjamin Šeško in Andraž Šporar, ki sta bila nerešljivi uganki za Otočane. V nedeljo (20.45) bo na sporedu še gostujoči dvoboj s San Marinom.

Severna Irska je na načeto zelenico stožiškega štadiona prišla odločno, da domov v Belfast odnese vse tri točke, ofenzivno naravnana postavitev pa jih je hitro drago stala. Vsi gledalci sploh še niso prišli do sedežev, ko se je v tretji minuti že tresla gostujoča mreža. Po hitrem slovenskem protinapadu je Benjamin Šeško lepo podal žogo v prostor Andražu Šporarju, napadalec Panathinaikosa je lepo izigral ofsajd zanko in nato še rutinirano zadel v levi spodnji kot vratarja Peacock-Farrella.

Na tribunah je završalo, slovenski navijači so vendarle preglasili številčne (in po pestrem popoldnevu v ljubljanskih lokalih dobro ogrete) severnoirske, veselje pa je trajalo le štiri minute. Na včeraj skromni levi slovenski strani Jan Mlakar ni bil dovolj odločen, oster predložek v kazenski prostor je prišel do Matthewa Kennedyja, njegov strel je Jan Oblak z dobrim refleksom še odbil, a le do Isaaca Prica, ki je žogo pospravil v prazno mrežo.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine