Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Norveški viking po slovenskem zatišju spet eksplodiral

Norveški as Erling Haaland je z dvema goloma potopil Švedsko in jo postavil na vrh lestvice. Njegov 20. zadetek za reprezentanco na 21 tekmah.
Erling Braut Haaland je dosegel prvi gol za Norveško. FOTO: Reuters
Erling Braut Haaland je dosegel prvi gol za Norveško. FOTO: Reuters
P. Z.
13. 6. 2022 | 08:09
1:51

Eden najbolj vročih napadalcev na svetu Erling Haaland ni mogel premagati slovenske obrambe, je pa zato ponovno naravnal strelske naprave na sosedskem derbiju v ligi narodov. Za zmago Norveške proti Švedski s 3:2 je dosegel dva gola. Na 21 reprezentančnih tekmah jih je zbral že 20, njegova forma pa veseli ljudi pri Manchester Cityju, kamor se bo mladi as preselil poleti.

Vodilna Norveška se je oddolžila navijačem za remi s Slovenijo. Švedi tako ostajajo pri eni zmagi, v Ljubljani so bili boljši le od Slovenije, s katero se bodo v nadaljevanju lige merili za obstanek.

Norveški zvezdnik Haaland se je očitno oddahnil, ko na golu tekmecev ni bilo slovenskega vratarja Jana Oblaka, ki mu je na prejšnji tekmi z obrambami paral živce. Tokrat je namreč novi napadalec Manchester Cityja dosegel dva gola, enega sicer iz enajstmetrovke, poleg tega pa vpisal še asistenco pri zadetku Alexandra Soerlotha.

Erling Braut Haaland trese mreže kot za stavo. FOTO: Beate Oma Dahle/AFP
Erling Braut Haaland trese mreže kot za stavo. FOTO: Beate Oma Dahle/AFP

Švedi so sicer v zadnjih trenutkih tekmece nekoliko prestrašili, po veliki napaki vratarja Robina Olsna je v sodniškem dodatku Viktor Gyökeres znižal na 2:3, bili potem še nevarni, vendar do izenačenja niso prišli. Prvi gol za Švede je za znižanje na 1:2 dosegel Emil Forsberg.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine