Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Slovenci brez Keka in z igralcem manj zaustavili strelski pohod Haalanda

Slovenska nogometna reprezentanca je osvojila prvo točko v ligi narodov, potem ko se je z Norveško v Oslu razšla brez golov. Selektor ostal doma v karanteni.
Erling Haaland ni mogel premagati slovenske obrambe. Miha Blažić pa si je prislužil izključitev. FOTO: Terje Bendiksby/AFP
Erling Haaland ni mogel premagati slovenske obrambe. Miha Blažić pa si je prislužil izključitev. FOTO: Terje Bendiksby/AFP
P.. Z., Š. R., STA
9. 6. 2022 | 22:39
9. 6. 2022 | 23:31
3:07

Po dveh porazih proti Švedski (0:2) in Srbiji (1:4) so slovenski nogometaši osvojili prvo točko v ligi B lige narodov. Z Norveško so se v Oslu razšli brez golov, čeprav so bili več kot pol ure brez izključenega Mihe Blažiča.

Na klopi ni bilo selektorja Matjaža Keka, ki je zaradi okužbe s covidom-19 ostal doma. Poraz je preprečil kapetan Jan Oblak, ki je tudi v dramatični končnici ohranil nedotaknjeno mrežo. Norveška, ki je pred tem presenetljivo premagala Srbijo in Švedsko, je imela premoč, vendar tudi eden največjih zvezdnikov evropskega nogometa Erling Haaland, ki je pred tem dosegel vse tri gole za vikinge, ni zmogel premagati Oblaka. Naslednja tekma Slovence, ki jih je danes vodil Kekov pomočnik Boštjan Cesar, čaka v nedeljo v Stožicah proti Srbiji.

Slovenska vrsta na štadionu s pogledom na vrh skakalnice na Holmenkollnu doslej še ni osvojila niti točke. Toda tokrat se je  predstavila v drugačni luči, resda strelsko ni bila uspešna, a borbenosti je bilo tokrat neprimerno več kot v Beogradu pred dnevi, tako da je prišla do želene in tudi zgodovinske točke.

Na drugi tekmi so Srbi z golom Luke Jovića v sodnikovem dodatku prvega dela v gosteh premagali Švedsko. V ligi A je v skupini 2 vodstvo zadržala Portugalska, ki je v derbiju neporaženih reprezentanc premagala Češko z 2:0. Strelca golov sta bila Joao Cancelo v 33. in Goncalo Guedes v 38. minuti. Uspešna je bila tudi Španija, ki je za svojo prvo zmago v ligi z golom Pabla Sarabie v 13. minuti v gosteh ugnala Švico.

Liga A, skupina 2 – Portugalska : Češka 2:0 (2:0) Švica : Španija 0:1 (0:1); vrstni red: Portugalska 7, Španija 5, Češka 4, Švica 0.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine