Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Šeško z golom pomagal Leipzigu do visoke zmage

Bayern v 8. kolu nemškega nogometnega prvenstva z 8:0 razbil Darmstadt, a ostaja drugi na lestvici.
Benjamin Šeško se je razveselil zadetka za Leipzig. FOTO: Ronny Hartmann/AFP
Benjamin Šeško se je razveselil zadetka za Leipzig. FOTO: Ronny Hartmann/AFP
Š. R., STA
28. 10. 2023 | 18:02
29. 10. 2023 | 19:48
3:38

V 8. kolu nemške nogometne lige je veliko pozornosti veljalo tekmi v Münchnu, kjer se je med vratnici prvič po lanski poškodbi vrnil prvi vratar Manuel Neuer, Bayern pa je kar z 8:0 odpihnil Darmstadt, a ostaja drugi na lestvici, saj je Bayer Leverkusen ugnal Freiburg z 2:1. Leipzig je tudi z golom Benjamina Šeška premagal Köln s 6:0.

Pri Leipzigu sicer tokrat Kevina Kampla ni bilo v postavi, v klubu so sporočili, da so mu omogočili preventivni počitek, Benjamin Šeško pa je začel na klopi in nato vstopil v igro v 75. minuti. Le 12 minut zatem je, potem ko je po odbijanju žoge v kazenskem prostoru spretno prišel do udarca, poskrbel za 5:0.

Leipzig sicer proti ekipi z dna lestvice ni imel nobenih težav, načel jo je Timo Werner, potem pa sta Lois Openda z dvema in David Raum z enim golom med 40. in 43. minuti dokončno potrdila zmago že v prvem delu. Poleg Šeška je ob koncu zadel še Christoph Baumgartner.

Harry Kane je v strelski formi. FOTO: Angelika Warmuth/Reuters
Harry Kane je v strelski formi. FOTO: Angelika Warmuth/Reuters

Trije goli Kana

Tekma v bavarski prestolnici je imela zanimiv potek. Ne le zaradi Neuerja, ki je po 331 dneh oziroma prvič po reprezentančni tekmi na SP proti Kostariki spet branil, za klub pa prvič po kar 350 dneh. Že v četrti minuti so domači ostali brez Joshue Kimmicha, ki je dobil rdeči karton, a so na drugi strani tudi gostje že do polčasa prejeli dva (Klaus Gjulica, Matej Maglica).

Novinec v bundesligi je v prvem polčasu še zdržal brez prejetega gola, v drugem pa se je sprožil plaz: Harry Kane je bil na koncu uspešen trikrat, Leroy Sane in Jamal Musiala pa sta zadela po dvakrat.

Še posebej drugi Kanov gol za 5:0 je bil prava mojstrovina, saj je bil vratar gostov Marcel Schuhen predaleč iz vrat, angleški napadalec pa je hitro sprožil s sredine igrišča in žogo z lobom prek vratarja poslal v mrežo. Kane je v 88. minuti dokončal delo na tekmi za 8:0 in je zdaj pri 12 golih v sezoni. Enega pa je dodal še veteran Thomas Müller.

Bayer je po zadnji tekmi kola spet na mestu, na katerem je bil pred začetkom. A vrnitev na vrh je bila nekoliko težja, kot so lekarnarji pričakovali. Proti Freiburgu so sicer prevladovali večji del tekme, za dokaj trdno vodstvo sta poskrbela Jonas Hofmann in Florian Wirtz. A zadetek Manuela Guldeja je goste vrnil v igro, do konca pa so bili igralci Freiburga bolj nevarni, a je Leverkusen rešil vse tri točke.

Le eno pa je popoldne dobila Borussia Dortmund, pa še zanjo se je morala precej potruditi. Po dveh golih Omarja Marmousha je namreč Eintracht v 24. minuti vodil z 2:0, ob koncu prvega dela je znižal Marcel Sabitzer, za rumeno-črne je izenačil Youssoufa Moukoko. A so morali gostje po zadetku Faresa Chaibija spet loviti zaostanek, vsaj točko pa je nato rešil Julian Brandt z golom za 3:3 v 82. minuti.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine