Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Bellingham junak zmage Real Madrida v el clasicu

Kraljevski klub v Barceloni premagal katalonskega velikana z 2:1. Jan Oblak v vratih Atletica do osme zmage v sezoni.
Drugi gol Juda Bellinghama je odločil tekmo. FOTO: Albert Gea/Reuters
Drugi gol Juda Bellinghama je odločil tekmo. FOTO: Albert Gea/Reuters
Š. R., STA
29. 10. 2023 | 23:12
29. 10. 2023 | 23:12
2:03

Nogometaši Real Madrida so dobili 255. el clasico, veliki derbi španskega prvenstva proti Barceloni. Na stadionu Montjuic so zmagali z 2:1, oba zadetka pa je dosegel Anglež Jude Bellingham. Odločilnega v 92. minuti.

Real Madrid se je z deveto zmago vrnil na prvo mesto la lige, Barcelona pa po prvem porazu v sezoni za njim zaostaja štiri točke. V el clasicih Real Madrid zgodovinsko zdaj vodi s 103:100 v zmagah, 52 tekem pa se je končalo z neodločenim izidom. Real Madrid je dosegel 425 golov, Barcelona 416.

Jude Bellingham – prvi zadetek je dosegel v 68. minuti s strelom s približno 25 metrov – je za Real Madrid na trinajstih tekmah dosegel prav toliko golov. Za Barcelono je bil v šesti minuti natančen Ilkay Gündogan.

Atletico Madrid, ekipa slovenskega nogometnega vratarja Jana Oblaka, je zabeležil osmo zmago. Z 2:1, oba gola je dosegel v prvem polčasu, je premagal Alaves in na lestvici prehitel tretjeuvrščeno Barcelono. Tri točke pred njim sta Real in Girona, a ima Atletico tekmo manj.

Osrednji igralec domače ekipe je bil Alvaro Morata, ki je dosegel drugi gol, pri prvem pa je podal Rodrigu Riquelmeju. Oblaka, ki je branil vso tekmo in prejel tudi rumeni karton, je v šesti minuti sodnikovega dodatka premagal Ander Guevara.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine