Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Nemci na dopust: Začetek nove sezone 18. septembra

V Nemčiji bo finale letošnje izvedbe pokala med münchenskim Bayernom in Bayerjem iz Leverkusna ta konec tedna.
Bavarci kraljujejo nemškemu nogometu že vrsto let. FOTO: Reuters
Bavarci kraljujejo nemškemu nogometu že vrsto let. FOTO: Reuters
STA
1. 7. 2020 | 17:30
1. 7. 2020 | 17:50
2:28
Nemško nogometno prvenstvo so končali konec tedna z novim zmagoslavjem Bayerna, akterji so odšli na oddih. Nova sezona nemške nogometne lige se bo začela 18. septembra, je danes sporočilo vodstvo tekmovanja, nemška nogometna liga (DFL). Do zadnjega sta bila v igri dva datuma, 11. in 18. september, zdaj so se v DFL odločili za drugega, kar pa mora potrditi še nemška nogometna zveza DFB.

O teh dveh datumih je pred uradnim potrdilom lige govoril njen predsednik Christian Seifert. S klubi prve in druge bundeslige so se namreč v vodstvu tekmovanja dogovarjali o najrazličnejših scenarijih, upoštevati so morali tudi zamik letošnje sezone (ta se je v Nemčiji sicer že končala), pa tudi pokalnega tekmovanja, v Nemčiji bo finale letošnje izvedbe med münchenskim Bayernom in Bayerjem iz Leverkusna ta konec tedna.


Nemci upoštevali tudi turnirja lige prvakov in evropske lige


DFL je zdaj sporočila, da je okvirni datum začetka nove sezona postavljen na 18. september, še vedno pa se dogovarjajo o nekaterih podrobnostih. Tako bodo verjetno povečali število tekem oziroma krogov med tednom, skrajšali pa bodo tudi zimsko prekinitev oziroma premor med jesenskim in spomladanskim delom sezone. Če se bodo dogovorili za krajše zimske počitnice, pa bi se lahko tekmovanje v drugi bundesligi začelo celo že 28. avgusta.

Poljski napadalec Robert Lewandowski je bil najboljši strelec bundeslige. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
Poljski napadalec Robert Lewandowski je bil najboljši strelec bundeslige. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters


Pri določanju koledarja za sezono 2020/21 so Nemci morali upoštevati tudi še evropska tekmovanja v tej sezoni. Ta se bo končala šele avgusta z zaključnima turnirjema na Portugalskem in v Nemčiji, v konkurenci pa je v ligi prvakov in evropski ligi še pet klubov iz Nemčije.

»V teh časih je potrebna izjemna prilagodljivost. To velja tako za nas kot za klube, iščemo pa za vse sprejemljivo pot. Tako so lahko rešitve tudi nekoliko nenavadne,« je ob tem dejal Seifert.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine