Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Lewandowski zadel še za konec kot prvi strelec in nogometaš bundeslige

V zadnjem kolu nemške nogometne lige si je Borussia Mönchengladbach priigrala mesto v ligi prvakov, dejavni so bili tudi v Angliji, Španiji, Italiji ...
Robert Lewandowski je hladnokrvno dosegel tretji Bayernov gol na gostovanju pri Wolsburgu. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
Robert Lewandowski je hladnokrvno dosegel tretji Bayernov gol na gostovanju pri Wolsburgu. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
27. 6. 2020 | 17:43
27. 6. 2020 | 23:54
4:07
Danes je bilo na sporedu še zadnje kolo nemškega nogometnega prvenstva, pred katerim je bilo jasno, da je Bayern osmič zapored osvojil naslov državnega prvaka, odprtih pa je vendarlo ostalo še nekaj vprašanj glede napredovanja v evropske pokale in v boju za obstanek. 

Poleg Münchenčanov sta si mesto v ligi prvakov že prej zagotovila Borussia Dortmund in Leipzig s Kevinom Kamplom, ki je proti Augsburgu vstopil v igro v 82. minuti, četrto vstopnico pa si je priigrala Borussia Mönchengladbach z zmago nad Hertho. V evropsko ligo so se uvrstili Bayer Leverkusen, Hoffenheim in Wolfsburg, Werder pa se je s prepričljivim uspehom nad Kölnom ognil neposrednemu izpadu in čaka ga »playout«.

Od prvoligaške druščine sta se že poslovila Fortuna in Paderborn.

Pri Bayernu so proslavili tudi lovoriko za Roberta Lewandowskega, ki je bil izbran za najboljšega nogometaša sezone 2019/20. Odlični poljski napadalec, ki je danes obogatil svojo strelsko bero z golom iz enajstmetrovke v dvoboju z Wolfsburgu,  je skupno dosegel 34 golov v 31 nastopih in izboljšal svoj rekord v bundesligi, hkrati pa je postal najučinkovitejši tuji nogometaš v zgodovini nemškega prvenstva.

Prekosil je dosežek Gabonca Pierre-Emericka Aubameyanga, ki je v sezoni 2016/17 zabil 31 golov v dresu Borussie iz Dortmunda.

Naj glede zadnjega kola omenimo še dosežek hrvaškega napadalca Andreja Kramarića. Njegov Hoffenheim je v gosteh podprvaka Borussio Dortmund ugnal kar s 4:0, vse gole pa je zabil prav Kramarić.
 

Nemčija, 34. kolo





 

Anglija, 32. kolo





 

Španija, 32. kolo


Barcelona ga je v boju za naslov prvaka pošteno polomila. Na gostovanju v Vigu proti Celti je dvakrat vodila z zadetkoma Luisa Suareza, a je v 88. minuti gostiteljem točko z golom prinesel španski reprezentant Iago Aspas.

Suarez do današnjega dne še nikoli ni zadel na Balaidosu, stadionu v Vigu, ko je vse že kazalo na zmago Kataloncev, pa je iz prostega strela po slabo postavljenem živem zidu zadel Aspas. Barcelona je na Balaidosu nazadnje slavila 5. aprila 2015.

Katalonci sicer prevzeli vodstvo na lestvici, a Realu iz Madrida ponudili možnost, da z nedeljsko zmago proti Espanyolu šest kol pred koncem pride do dveh točk prednosti.

Atletico je doma ugnal baskovski Alaves z 2:1 (Saul 59., Diego Costa 71.-11m; Joselu 93.-11m), Janu Oblaku na madridskih vratih pa je kakšna minutka zmanjkala, da bi še četrto tekmo zapored mrežo ohranil nedotaknjeno.




 

Italija, 28. kolo


Cagliari je na Areni Sardegna premagal Torino, nekdanji slovenski reprezentant Valter Birsa pa ni igral, niti ni bil na klopi za rezervne igralce. Na spletni strani Cagliarija so zapisali, da ga trener Walter Zenga ni vpoklical, saj je Primorec prosil za odsotnost zaradi zelo resnih osebnih razlogov.

Lazio je seveda za upanje na šampionsko krono moral premagati Fiorentino, a se je mučil. Sedemintridesetletni francoski veteran Franck Ribery je zadel v prvem polčasu za vodstvo toskanskih gostov in šele prvi ostrostrelec Ciro Immobile v 67. iz enajstmetrovke in Luis Alberto v 83. minuti sta zmagovito rešila Rimljane.

So pa pri Fiorentini na koncu tudi izgubili živce, Srb Dušan Vlahović je v 95. minuti zaradi udarca s komolcem prejel rdeči karton.




 

Hrvaška, 31. kolo



Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine