Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Gareth Bale naposled zasijal, Liverpool končal niz porazov

Manchester City v Angliji še do 20. zaporedne zmage. Derbi med Chelseajem in Unitedom brez golov.
Tottenham je dolgo časkal na strelski izbruh Garetha Balea (levo) in ga dočakal. FOTO: Matthew Childs/AFP
Tottenham je dolgo časkal na strelski izbruh Garetha Balea (levo) in ga dočakal. FOTO: Matthew Childs/AFP
M. U., G. N., STA
27. 2. 2021 | 15:51
3. 3. 2021 | 08:17
3:16
Trenerju Liverpoola Jürgenu Kloppu je odleglo. Zdesetkani Liverpool je v 26. krogu angleškega prvenstva v Sheffieldu končal niz štirih zaporednih porazov in se vrnil v boj za ligo prvakov. Toda bitko je dobil v drugem polčasu, potem ko je domači igralec Kean Bryan zatresel lastno mrežo za potrditev Liverpoolove zmage.

Jose Mourinho, ki je že na pol na odstrelu pri Tottenhamu, je le dočakal Garetha Balea. Valižan se je k Tottenhamu, od koder je šel k Realu, vrnil kot igralec s slovesom strelcev najpomembnejših golov, a vse do danes je bil zgojj nebodigatreba igralec. Proti moštvu Burnley se je le odrezal, kot se pričakuje od njega. Pri zmagi s 4:0 je zabil dva gola.

V derbiju na Stamford Bridgeu sta se Chelsea in Manchester United razšla brez golov. Največ vznemirjenja je povzročila odločitev glavnega sodnika, da ne upošteva VAR po igri z roko domačega igralca Calluma Hudson-Odoia. In ni se zmotil, bila je povsem naključna.


City tesno prek West Hama


Manchester City je še podaljšal svoj rekordni niz zmag. Po zmagi proti West Hamu z 2:1 je prišel do svojega 20. zaporednega uspeha v vseh tekmovanjih in 14. v prvenstvu, tako da bo prednost pred najbližjim zasledovalcem tudi po tem krogu najmanj deset točk.

West Ham je sicer na gostovanju upravičil četrto mesto na lestvici, gostitelji, ki so sicer spet imeli veliko terensko premoč, so imeli z njim kar nekaj težav. Gosti so se dobro branili, tekmecem niso dovolili veliko priložnosti. A če domači napadalci tokrat niso imeli svojega dneva, pa sta jih rešila centralna branilca.

Najprej je za vodstvo v 30. minuti poskrbel Ruben Dias, po izenačenju Michaila Antonia pa je v 68. minuti akcijo in podajo Riyada Mahreza z močnim strelom izkoristil John Stones. Londončani so imeli v sodniškem podaljšku priložnost za izenačenje, Issa Diop pa je z glavo streljal mimo gola.

»Dvajset zaporednih zmag v tej eri in trenutni situaciji v svetu je mogoče eden največjih uspehov, ki smo ga skupaj dosegli v svojih karierah. Vsakdo, ki je gledal tekmo, je lahko videl, da je bilo zelo težko. Moram čestitati West Hamu, po 26 tekmah so na mestih, ki vodijo v ligo prvakov, to pa zaradi trdega dela,« je po zmagi povedal domači trener Pep Guardiola.

Angleško prvenstvo, sobotne tekme 26. kola
Manchester City - West Ham 2:1 (Dias 30., Stones 68.; Antonio 43.)
West Bromwich - Brighton 1:0 (Bartley 11.)
Leeds - Aston Villa 0:1 (El Ghazi 5.)
Newcastle - Wolverhampton 1:1 (Lascelles 52.; Neves 73.)
Tottenham : Burnley 4:0 (Bale 2., 55., Kane 15., Lucas 31.)
Crystal Palace : Fulham 0:0
Leicester : Arsenal 1:3 (Tielemans 6.; Luiz 39., Lacazette 45., Pepe 52.)
Chelsea : Manchester United 0:0
Sheffield United : Liverpool 0:2 (Jones 48., Bryan 64., avt.)
Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine