Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Everton z zmago na Merseyside derbiju poglobil krizo Liverpoola

V angleškem prvenstvu je Everton na svoji zelenici z 2:0 premagal Liverpool.
Everton je na mestnem derbiju prizadejal Liverpoolu četrti zaporedni poraz. FOTO: Phil Noble/Reuters
Everton je na mestnem derbiju prizadejal Liverpoolu četrti zaporedni poraz. FOTO: Phil Noble/Reuters
20. 2. 2021 | 20:34
20. 2. 2021 | 22:57
2:55
Na Otoku je danes potekal Merseyside derbi med Evertonom in Liverpoolom. Tokratni je poglobil krizo aktualnih prvakov, ki so izgubili z 0:2.

Everton je prvič po oktobru 2010 premagal svojega mestnega tekmeca, na gostujočo zmago na obračunu z Liverpoolom pa je čakal vse od leta 1999.

Krizi angleških prvakov ni videti konca. Izgubili so že četrto zaporedno prvenstveno tekmo, kar se je nazadnje zgodilo leta 2002, obenem pa so prvič po letu 1923 klonili na štirih zaporednih domačih tekmah.

Na Anfieldu so gostje povedli že v tretji minuti. James Rodriguez je z globinsko podajo v ogenj poslal Richarlisona, ta pa je zadel s strelom v daljši kot.

Tekma je bila odprta vse do 83. minute. Gostje so izvedli protinapad, v katerem je Richarlison z natančno podajo našel Dominica Calvert-Lewin​a, njegov strel je Alisson Becker uspel ustaviti, nato pa je gostujočega napadalca podrl Trent Alexander-Arnold in Everton je imel na voljo enajstmetrovko.

Odgovornost za strel je prevzel izkušeni rezervist Gylfi Sigurdsson in zadel za končnih 2:0.

Branilec Evertona Seamus Coleman, ki za klub igra od leta 2009, je po tekmi poudaril pomembnost zmage: »To je neverjeten občutek. Vsa ta leta smo prišli na gostovanje in razočarali modri del mesta, kar je bilo težko sprejti. Sit sem bil enih in istih klišejskih izgovorov. Trener nas je odlično pripravil in igralci so neverjetno igrali proti angleškim prvakom, zato smo zelo zadovoljni.«

Trener modrih Carlo Ancelotti​ je dodal: »Smo zelo zadovoljni, saj je Everton po dolgem času zmagal na Anfieldu. To je darilo za naše navijače. Bili smo osredotočeni in ko so se ponudile priložnosti, smo jih izkoristili. Osvojili smo tri točke, sedaj pa moramo to narediti tudi doma, kjer doslej nismo bili dovolj dobri.«


Southamptonu točka proti Chelseaju


Na prvi tekmi dneva je Chelsea gostoval pri Southamptonu in igral neodločeno (1:1).

Domačini so povedli v 33. minuti z golom Takumija Minamina, posojenega nogometaša Liverpoola. Za Chelsa je v 54. minuti z bele točke zadel Mason Mount.

Angleško prvenstvo, sobotni pari 25. kola
Southampton - Chelsea 1:1 (Minamino 33,; Mount 54./11m)
Burnley - West Bromwich 0:0
Liverpool - Everton 0:2 (Richarlison 3., Sigurdsson 83./11m)
Fulham - Sheffield United 1:0 (Lookman 61.)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine